Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Visar 1-20 av 463 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 463 träffar

Mer om Utbildningar i Umeå

Studera i Umeå

Umeå är beläget intill Umeälven på Norrlands östra kust, cirka 15 kilometer från Bottenhavet. Umeå har länge varit en av Sveriges snabbast växande städer. Besöksnäringen har vuxit i takt med befolkningen och staden är ett populärt turistmål. Alltsedan Umeå blev universitetsstad på 1960-talet har antalet företag i staden mångdubblats. Många av dessa är små till medelstora och har satsat på en nischad marknad där kvalitet står i fokus.

Umeå stad har länge satsat på att vara ett centrum för kultur. Föreningslivet utvecklades tidigt i staden, vilket har gett kulturlivet en stabil grund i sann ”gör-det-själv-anda”. Ett exempel på ett mycket populärt kulturevenemang som inte får missas är Umeå Kulturnatta. Detta årligen återkommande evenemang brukar locka nära en tredjedel av Umeås befolkning. 2014 kommer Umeå att stå som europeisk kulturhuvudstad. Detta är en utmärkelse från EU som innebär att Umeå kommer få möjlighet att utveckla och visa upp sitt beryktade kulturliv.

Att vara student och bo i Umeå

I Umeå bedrivs framgångsrik forskning och flera spännande utbildningar inom många olika områden. För dig som tycker om att varva dina studier med spännande fritidsaktiviteter kan staden också erbjuda 40 mil skidspår, 600 föreningar, Norrlandsoperan, internationella festivaler och flera mysiga pubar. Du som gillar shopping kan hitta design och inredning, mode, vintage och delikatesser i Umeå med omnejd.

Tänk på att det kan vara svårt att hitta bostad i Umeå, varför det är bra om du börjar leta i god tid innan du påbörjar dina studier. Det finns två bostadsföretag som förmedlar studentbostäder; Bostaden AB och Balticgruppen AB. Ett tips är att också leta privata lägenheter och rum. Om du är aktiv och flitig i ditt bostadssökande så kommer det ordna sig!

Låter Umeå som en stad för dig? Då är nästa steg att hitta en utbildning som passar just dig! Kika på länkarna här nedan så finner du en massa olika utbildningsformer. Prova också att använda vår söktjänst för att hitta ännu mer specifika sökningar. Lycka till med dina studier!

» Universitets- och högskoleutbildningar i Umeå
» Yh-utbildningar i Umeå
» Ky-utbildningar i Umeå
» Yrkesutbildningar i Umeå
» Folkhögskoleutbildningar i Umeå
» Komvux- och vuxenutbildningar i Umeå

Jämför dina favoriter