Studera i Schweiz!

Utbildningar i världsklass!

Vill du studera i Schweiz? Schweiz är ett populärt val för studenter som vill studera utomlands. Landet ligger i hjärtat av alperna och erbjuder storslagen natur, högklassiga utbildningar och enastående choklad. Börja din resa redan idag!
Visar 1-20 av 47 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 47 träffar
1
2
3

Om du väljer att studera i Schweiz kommer du inte att bli besviken! Landet har en mångkulturell prägel där en mix av det tyska, franska, italienska och rätoromanska språket influerar den schweiziska identiteten. Att studera i ett annat land är en unik möjlighet för dig att få nya erfarenheter, lära dig nya språk och få vänner runt om i världen.

Fakta om Schweiz

Älskar du att åka skidor? Eller vill uppleva otroliga naturupplevelser? Då är Schweiz rätt land för dig! Landet är ett av världens rikaste länder, det visar sig inte bara på landets medelinkomst, höga levnadsstandard eller de höga priserna utan även på landets vackra natur. Landet ligger i hjärtat av alperna och bjuder därför på höga alptoppar och vackra dalgångar.

Schweiz har över 8 miljoner invånare, men är till ytan lika stort som Skåne och Småland tillsammans. Landet är uppdelat i olika kantoner vilket fungerar som olika delstater i landet.

Fördelar med att studera i Schweiz

Det finns omkring 235 000 studenter runtom i Schweiz och ca 50 000 av dem är utbytesstudenter – du är alltså långt ifrån ensam! För dig som gillar att resa är landets centrala placering i Europa en perfekt utgångspunkt för att utforska fler av Europas länder. Du behöver dock inte lämna landet för att influeras av olika kulturer, Schweiz har fyra officiella språk: tyska, franska, italienska och rätoromanska.

Schweiz har en väldigt vacker natur och som student hinner du förhoppningsvis upptäcka flera delar av landet. Varför inte åka till någon av de populära städerna Geneve, Luzern, Zürich eller Montreux?

Utbildningssystemet i Schweiz

Det Schweiziska utbildningssystemet är internationellt erkänt för dess höga standard. För dig som vill studera i Schweiz finns det ett brett utbud av utbildningar på olika nivåer att välja mellan.

Landet är uppdelat i olika kantoner vilket kan liknas med olika delstater, och utbildningarna kan se olika ut beroende på vilken kanton utbildningen tillhör. Samtliga skolor i landet arbetar efter de tre akademiska nivåerna: Bachelor, master och PhD. Som många andra europeiska länder är utbildningar i Schweiz anpassade efter Bolognaprocessen som underlättar för studenter som vill läsa en utbildning i ett annat land.

Vad kostar det att studera i Schweiz?

Kostnaden för en utbildning i Schweiz varierar, men generellt kan terminsavgifterna ligga mellan CHF 500 och CHF 2000 per termin. Andra avgifter för exempelvis registering eller bibliotek kan också komma att tillkomma. En del utbildingar i Schweiz är CSN-berättigade, vilket innebär att du kan få studiemedel från Sverige när du studerar i landet.

Hur fungerar ansökningsprocessen?

Likt mycket annat kan ansökningsperioderna mellan olika skolor variera mycket. Generellt är sista ansökningsdag mellan januari – april. För att ta reda på viktiga datum att förhålla sig till och hur en ansökningsprocess ser ut är det alltid viktigt att kontakta skolan direkt, de kommer att ge dig de svar du behöver.

För dig som är intresserad av att veta mer om hur det är att studera i Schweiz och hur du ansöker till en utbildning kan du läsa vår utlandsguide om Schweiz.

Jämför dina favoriter