Visa studentum.se som: Mobil
Visar 1-20 av 43 träffar

studera i Schweiz

Om du väljer att studera i Schweiz kommer du inte att bli besviken! Landet har en mångkulturell prägel där en mix av det tyska, franska, italienska och rätoromanska språket influerar den schweiziska identiteten. Att studera i ett annat land är en unik möjlighet för dig att få nya erfarenheter, lära dig nya språk och få vänner runt om i världen.

Varför du ska studera i Schweiz!

Älskar du att åka skidor? Eller vill uppleva otroliga naturupplevelser? Då är Schweiz rätt land för dig! Landet ligger i hjärtat av alperna och bjuder därför på höga alptoppar och vackra dalgångar. Bergslandskap, grön natur och spegelblanka sjöar är andra bevis på landets rikedom. Schweiz är ett av världens rikaste länder och har en hög levnadsstandard. Rikedomen visar sig alltså inte bara på de höga priserna utan även på landets vackra natur.  

Det finns omkring 235 000 studenter runtom i Schweiz och ca 50 000 av dem är utbytesstudenter – du är alltså långt ifrån ensam! För dig som gillar att resa är landets centrala placering i Europa en perfekt utgångspunkt för att utforska mer av Europas länder. Du behöver dock inte lämna landet för att influeras av olika kulturer, Schweiz har fyra officiella språk.

Utbildningssystemet i Schweiz

Det Schweiziska utbildningssystemet är internationellt erkänt för dess höga standard. För dig som vill studera i Schweiz har ett brett utbud av utbildningar på olika nivåer att välja mellan.

Landet är uppdelat i olika kantoner vilket kan liknas med olika delstater, och utbildningarna kan se olika ut beroende på vilken kanton utbildningen tillhör. Samtliga skolor i landet arbetar efter de tre akademiska nivåerna: Bachelor, master och PhD. Som många andra europeiska länder är utbildningar i Schweiz anpassade efter Bolognaprocessen, det underlättar för studenter som vill läsa en utbildning i ett annat land.

Kostnaden för en utbildning i Schweiz varierar, men generellt kan terminsavgifterna ligga mellan CHF 500 och CHF 2000 per termin. Andra avgifter kan också komma att tillkomma.

studera i Schweiz

Hur fungerar ansökningsprocessen?

Likt mycket annat kan ansökningsperioderna mellan olika skolor variera mycket. För att ta reda på viktiga datum att förhålla sig till och hur en ansökningsprocess ser ut är det alltid viktigt att kontakta skolan direkt, de kommer att ge dig de svar du behöver.

Lycka till med dina studier!

Jämför dina favoriter