Visa studentum.se som: Mobil
Visar 1-4 av 4 träffar
 

Mer om Studera i Costa Rica

Drömmer du om vita stränder och vackra naturupplevelser? Vill du möta nya människor, upptäcka en annorlunda kultur och utveckla dina spanskakunskaper? Att plugga utomlands kommer att ge dig massor med nya erfarenheter och minnen för livet. Här kan du läsa mer om hur det är studera i det lilla Centralamerikanska landet Costa Rica, och vad du bör tänka på innan du åker.

”Den rika kusten”

Sol och sandstränder, vänliga människor och en rik och annorlunda kultur. Vad mer kan man önska? Men Costa Rica bjuder på mer än så! Här har du möjlighet att kombinera språk- eller universitetsstudier med exempelvis surfing eller vandring - och sol och bad såklart! Costa Rica gränsar till Nicaragua och Panama och betyder ”den rika kusten”. Det är ett av de tryggaste länderna att besöka och vistas i, i Centralamerika.

Studier och Costa Rica


Hitta utbildningar i Costa Rica här

Studera spanska

Om du vill plugga i Costa Rica kan du gå på universitetet i San José eller läsa en språkkurs i Spanska. Om du vill du fördjupa dina spanskakunskaper är Costa Rica landet du ska åka till. Spanska är det enda officiella språket i landet. Centralamerikanerna har en tydlig spanska i jämförelse med spanjorernas karaktäristiska ”läspande” tal. Det finns också möjlighet att volontärarbeta i Costa Rica. Hur låter det att till exempel hjälpa till att rädda utrotningshotade havssköldpaddor?

Utbildningssystemet i Costa Rica

I Costa Rica kan du bland annat läsa på universitetet. De har samma system om i Sverige med Kandidatprogram (Bachelor) och Masterprogram. Oftast har du rätt till studiestöd. Kontakta Centrala studiestödsnämnden (CSN) i Sverige och för att ta reda på vilka möjligheter att få studiemedel som finns.

Om du vill studera vid universitetet i Costa Rica måste du validera dina svenska betyg via Departementet för Offentlig Utbildning (Ministerio de Educación Pública) för att kunna vara behörig att göra antagningsprovet och söka utbildningen.

Ansökan

Du ansöker direkt till universitetet. Olika skolor kan ha olika behörighetskrav, det kan du läsa dig till på skolornas hemsidor. En del skolor vill att du bifogar ett personligt brev till ansökan. Läs noga på universitetets hemsida om vad som ska finnas med i din ansökan. Tänk på att ansökningsperioderna varierar.

Det är vanligt att skolan vill ha intyg på att du har genomfört ett engelskatest, som exempelvis TOEFL eller IELTS. Vill du ha hjälp med ansökningsprocessen kan du ta hjälp av en förmedlare i Sverige. 

Hoppas att du känner att du vet lite mer om studier i Costa Rica. Titta i listan och hitta mer information om den utbildningstyp som du är intresserad av. Lycka till i sökandet efter din utbildning och med dina framtida studier!

Lycka till med dina studier!

Jämför dina favoriter