Visar 1-3 av 3 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-3 av 3 träffar

Läs en handledarutbildning

Hitta rätt handledarutbildning för dig!

Funderar du på att läsa en handledarutbildning? Vad roligt! Om du tar beslutet att läsa en handledarutbildning går du en givande och omväxlande framtid till mötes. Att arbeta med människor innebär att alla dagar är lika olika som de du möter.  

Vad gör en handledare?

En handledares uppgifter varierar beroende på var hen arbetar. De flesta handledare arbetar direkt med människor, vanligtvis med vård, utbildning eller omsorg. Men många arbetar också som konsulter åt privata företag där man anlitas för att ge företagets ansällda förbättrade möjligheter för att utöka sin kompetens eller för att skapa ett givet forum för reflektioner och att bolla idéer. Handledning påverkar ofta individer som i sin tur påverkar den grupp de arbetar eller studerar i. Därför förekommer det ofta handledning för hela grupper.

Du som vill arbeta mer mot barn och unga kan hitta en framtid i skolans värld. Genom att vara vägledare och ge pedagogiskt stöd kan du spela en avgörande roll för de som just nu formar sin framtid. Möjligheterna är många. Vad du vill arbeta med efter din handledarutbildning bestämmer du själv!

Vad finns det för handledarutbildningar?

Eftersom handledarrollen ofta ingår i en något bredare yrkesroll finns det många handledarutbildningar där du också får med dig annan kunskap. Oavsett om du vill bli studiehandledare, äventyrsledare eller integrationspedagog kommer handledandet bli en stor del av din vardag. Handledarutbildningarna skiljer sig en del åt och finns i de flesta utbildningssegment såsom universitet, folkhögskolor och yrkesutbildningar. Utbildningslängden varierar från ett par veckor till flera år. Ta en titt i listan ovanför och se om du hittar något som passar dig!

Vad händer efter din handledarutbildning?

Efter din handledarutbildning är det dags att komma ut i arbetslivet. Vad det innebär bestämmer du själv! Du kan agera mentor och ta emot lärlingar eller träna exempelvis handbollslag i blandade åldrar. Du kan arbeta som studiehandledare på modersmål och hjälpa nyanlända. Möjligheterna är många för den som vill läsa en handledarutbildning!

Jämför dina favoriter