Visar 1-20 av 29 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 29 träffar
1
2

Stylistutbildning

Stylistutbildning

Som stylist inom skönhets- och modebranschen så kommer du jobba med att hjälpa andra människor hitta sin stil. Det kan innebära allt ifrån att ge tips och råd på vilken färg och form på kläderna som klär en specifik person, vilken typ av frisyr den här personen skulle passa i till att faktiskt sminka, fixa håret och välja kläder till människor. Beroende på vilken inriktning du väljer på din stylistutbildning så kan du antingen välja att fokusera på någon inriktning, till exempel mode, eller så kan du läsa en mer generell utbildning till stylist och kombinera de olika delarna.

Stylistutbildningar - skoltyper

Vanligtvis så är stylistutbildningar yrkesutbildningar vilket innebär att efter din utbildning så är du färdig för att titulera dig som stylist och bli yrkesverksam. Yrkesutbildningar är ofta ganska korta och innefattar mycket praktiska moment så därför passar det perfekt för dig som vill komma ut i arbetslivet fort och fortfarande ha lite erfarenhet.

Det finns även stylistutbildningar inom andra skoltyper, till exempel komvux och högskola/universitet. Det går även att läsa stylistutbildningar utomlands!

Vad ingår i din utbildning?

Eftersom att det finns flera olika inriktningar på stylistutbildningar och även flera olika utbildningstyper som erbjuder utbildningarna så är det svårt att säga precis vad som kommer att ingå i din utbildning. Detta är exempel på kurser som kan ingå i utbildningen:

  • Modeteckning/moodboards
  • Accessoarer
  • Makeupartist
  • Håruppsättning
  • Hygien
  • Färglära
  • Grundläggande hudvård
Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 1 utbildningar inom kategorin Stylist som ges utomlands?