Visar 1-20 av 32 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 32 träffar
1
2

Lär dig tyska!

Lär dig tyska – läs en utbildning i tyska

Pratar du tyska? Eller vill du lära dig att prata tyska? Det finns en mängd olika studiealternativ, allt beroende på vad du vill uppnå med dina studier. Läs en utbildning i tyska på ett universitet i Sverige, en komvuxkurs i tyska, på distans hemifrån eller varför inte lära dig prata tyska genom att flytta till Tyskland för en språkutbildning? Ovan i träfflistan finns en mängd alternativ för dig!

Tyska ett populärt språk

Tyska är ett germanskt språk som talas av omkring 120 miljoner människor, vilket gör det till det näst största språket i Europa. Endast ryska talas av fler människor. Tyska talas som främmande språk i många länder, främst i Europa. Utöver Skandinavien finns majoriteten av de tyskastuderande i Nederländerna, Baltikum, Polen, Slovenien, Kroatien, Japan, Ungern, Schweiz, Serbien, Montenegro och Makedonien. Tyska är i flera av dessa länder det första främmande språket i skolan.

Lär dig tyska gratis

De allra flesta eftergymnasiala utbildningar för att lära sig tyska är gratis i det avseendet att de är skattefinansierade. De är även studiemedelsberättigande via Centrala Studiestödsnämnden, CSN, så du kan alltså ansöka om studiestöd för din studietid. För att få reda på vad som gäller för just den utbildning du är intresserad av, ta kontakt med skolan eller utlandsanordnaren.

Lär dig tyska online

Likt alla andra utbildningsområden ökar utbudet av flexibilitet och frihet även för dig som vill lära dig tyska. Det finns idag en mängd alternativ av utbildningar i tyska på distans och upplägget med antal fysiska träffar och läroverktyg varierar från skola till skola.

Lär dig tyska i Berlin

Ett av de snabbaste sätten att lära sig ett språk är att bo och leva i landet där språket talas. Det finns flera alternativ för dig som vill plugga tyska i någon tysk stad, så som Berlin, München eller Düsseldorf. Utlandsalternativet låter dig inte bara tala tyska i vardagen, utan ger dig även möjligheten att komma i kontakt med den tyska kulturen, maten och människorna.

Bra att kunna tyska i arbetslivet

Kunskaper i språk öppnar upp för många möjligheter i din framtida yrkeskarriär. De flesta branscher går mer och mer mot en internationell marknad. Du som har språkkunskaper har därför stora möjligheter att arbeta internationellt om du så skulle önska.

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 6 utbildningar inom kategorin Tyska som ges utomlands?