Visar 1-10 av 10 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-10 av 10 träffar

Vad innebär det att jobba som svetsare?

Svetsning är ett brett yrke där du bland annat får jobba med montering, reparation eller tillverkning av både stål- och metallprodukter. Svetsning är en fogningsteknik som innebär att metallstycken hettas upp och sammanfogas genom en sammansmältning.

Svetsare är ett yrke som passar dig som gillar att jobba med händerna. Det är viktigt att du kan följa instruktioner samt läsa och förstå ritningar. Det är också viktigt att du tränar upp din förmåga att förutse risker i arbetet, något som bland annat får lära dig under din utbildning.

Svetsutbildning

När du går en svetsutbildning får du lära dig att utföra olika metoder och tekniker inom svetsning, följa instruktioner och ritningar samt säkerhetsföreskrifter. Utbildningen är till stor del praktisk och förbereder dig inför ditt framtida arbetsliv. Under din svetsutbildning kommer du att få lära dig hur du förebygger och hanterar bränder i arbetsmiljön.

Du kan studera svetsning i lite olika utbildningsformer: komvux/yrkesvux, yrkeshögskola eller som en yrkesutbildning. Läs mer om hur de olika utbildningsformerna fungerar här!

Vad kan jag jobba med?

Efter att du gått en svetsutbildning kan du exempelvis jobba inom verkstadsindustrin, bygg- och anläggning samt underhålls- och reparationspersonal vid olika industrier.

Som utbildad svetsare finns det stora möjligheter att få jobb. Arbetsförmedlingen bedömer att det är liten konkurrens om konkurrens om jobben inom svetsning de närmaste åren.

Jämför dina favoriter