Visar 1-20 av 23 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 23 träffar
1
2

Läs en offentlig förvaltning-utbildning

Vad innebär offentlig förvaltning?

En offentlig sektor på statlig och kommunal nivå arbetar med frågor kring välfärd, säkerhet, utbildning, miljö, ekonomisk tillväxt och en rättvis fördelning av samhällets resurser. Detta görs på uppdrag av medborgarna och då vi befinner oss i en komplex värld behövs personal med kvalificerad utbildning som styr den offentliga verksamheten. Begreppet ”offentlig förvaltning” avser förvaltning av offentliga tillgångar inom verksamheter, framförallt den som utövas av förvaltningsmyndigheterna.

Vad kan jag jobba med efter en offentlig förvaltning-utbildning?

En offentlig förvaltning-utbildning leder ofta till goda chanser att få jobb efter examen, och är högst attraktiv hos offentliga arbetsgivare. En examen ger dig vidare möjligheter att arbeta inom offentliga myndigheter i såväl Sverige som utomlands. Du kommer att kunna arbeta kommunalt och regionalt men även i privata och ideella organisationer. Efter en offentlig förvaltning-utbildning kan du sannolikt få uppdrag som:

  • Utredare
  • Chef
  • Ekonom
  • Revisor
  • Personalansvarig

Kandidat- och masterexamen i offentlig förvaltning

Flertalet av de utbildningar som finns inom offentlig förvaltning erbjuds främst av universitet och högskolor. På Studentum finner du offentlig förvaltning-utbildningar både på kandidat- och masternivå. Kursinnehållet på programmen varierar beroende på val av utbildning och skola, men generellt sett ingår kurser inom politik, organisation, ekonomi och juridik.

Läs en offentlig förvaltning-utbildning på distans

För dig som vill studera en offentlig förvaltning-utbildning utan att behöva närvara i skolan finns även sådana möjligheter. Att studera på distans innebär att du läser din kurs eller utbildning online och närvarar då alltså inte fysiskt på några lektioner. En del distansutbildningar kan dock innebära ett antal fysiska träffar och därför är det viktigt att kolla upp i förväg vad som gäller för den utbildning du vill studera.

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 2 utbildningar inom kategorin Offentlig förvaltning som ges utomlands?