Visar 1-20 av 62 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 62 träffar
1
2
3
4

Utbildningar inom massage, Spa och hudvård

Människor idag bryr sig allt mer om sin hälsa och sitt välmående då vi lever i ett samhälle där många känner sig stressade. Då intresset för kroppsvård ökar stadigt ökar även jobben inom massage, Spa och hudvård. 

Du som vill arbeta inom massage, spa eller hudvård bör ha ett stort intresse för människor samt vara serviceminded. Yrkena i branschen är många. Du kan exempelvis jobba med fotvård, hudterapi, rådgivning om hälsa och kroppsvård eller som massör. Många som jobbar inom massage, Spa och hudvård driver egna företag, vilket innebär att de behöver ha kunskaper inom ekonomi, marknadsföring och administration.

Det finns utbildningar som innehåller delmoment i både massage, spa och hudvård. Och så finns det yrken som är mer specialistinriktade. Här nedan kan du läsa mer om olika yrken och utbildningar inom massage, spa och hudvård.

Massageutbildning

Att arbeta inom massage, Spa och hudvård

Det finns en mängd olika delar av branschen för massage, Spa och hudvård. Om du är intresserad av att studera en utbildning inom massage, Spa och hudvård kan du, beroende på vilken inriktning du ska studera, välja mellan att gå en yrkesutbildning, en Yh-utbildning men även att studera på universitet och högskola. Läs mer om olika utbildningar inom massage, Spa och hudvård nedan!

Utbildningar inom massage

Massörer behövs överallt på en rad olika ställen såsom salonger, spaanläggningar, på företag och inom idrotten. Det finns massor av inriktningar inom massagebranschen. Klassisk massage, energimassage, bindvävsmassage, fibromassage, spädbarnsmassage, thailändsk massage och taktil massage är några exempel på specialområden. De flesta utbildningar inom massage är yrkesutbildningar som ges av privata yrkesutbildare. Väljer du en yrkesutbildning inom massage kan du exempelvis bli diplomerad massör, certifierad massör, massageterapeut, medicinsk massageterapeut eller friskvårdsmassör.

Utbildningar som innehåller massage

Utbildningar till sjukgymnast och naprapat innehåller också en hel del massage. Du kan studera till sjukgymnast eller naprapat på universitet och högskola samt på en yrkeshögskola. 

Även olika spaterapeututbildningar och utbildningar i friskvård innehålla kurser i massage, dessa ges ofta av privata yrkesutbildare. 

Utbildningar inom Spa

Ett spa är en anläggning där man kan få olika sorters behandlingar. Oftast utgör vatten och varma bad en stor del i behandlingsutbudet. Salonger som erbjuder enklare ansiktsbehandlingar kan också kalla sig spa.

Finare hotell, semesteranläggningar och kryssningsbåtar har ofta spainrättningar. Det finns med andra ord många potentiella arbetsplatser för dig som vill studera en spa-utbildning, i Sverige såväl som utomlands!

En utbildning inom spa kan leda till arbete som spaterapeut. I yrket ingår att utföra behandlingar av olika slag, till exempel kroppsinpackningar, peelingar, kurbad, ansiktsrengöringar, ansiktsmasker och skalp- eller ansiktsmassage.

Många spainrättningar främjar hälsa och välmående ur ett helhetsperspektiv. Man menar att ansikts- och kroppsvård, fysisk aktivitet, mental balans och hälsosam mat är aspekter som alla spelar en viktig roll för kropp och själ. De flesta utbildningar inom spa ges hos privata yrkesutbildare.

Utbildningar inom hudvård

Du som söker en hudvårdsutbildning har många alternativ att välja mellan. Hudvårdsbranschen är stor och ökar stadigt. Allt fler människor lägger ner mer tid, energi och pengar på hudvård idag. Vissa vill bekämpa hudproblem, så som envis acne, medan andra vill fördröja åldrandet av huden. Många går också till hudterapeuten bara för att få lite egentid och bli ompysslade för en stund.

Vanligast vid studier inom hudvård är att man utbildar sig till hudterapeut. Hudterapeututbildningar finns både som yrkesutbildningar och som Yh-utbildningar. Som hudterapeut utför du framförallt behandlingar för ansiktet. Du gör hudanalyser, djuprengör huden med peeling, tar bort orenheter, ger massage och lägger olika masker.

Till hudterapeuten kommer människor för att få skönhetsvård, men också för att få hjälp med hudproblem. Som hudterapeut har du kunskaper inom dermatologi, det vill säga kunskaper om t.ex. hudförändringar och hudsjukdomar. Därför kan du som utbildad hudterapeut ge råd och föreslå lämpliga behandlingar och produkter.

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 3 utbildningar inom kategorin Massage / SPA / Hudvård som ges utomlands?