Visar 1-20 av 26 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 26 träffar
1
2

Vad är MBA - Master of Business Administration?

Idag kan du välja mellan att läsa en allmän MBA, en med särskild inriktning (till exempel e handel eller international business) eller en Executive MBA (EMBA). Gemensamt för alla utbildningar i Master of Business Administration är att du som ekonomiskt intresserad ska utveckla dina ledaregenskaper, börja tänka i nya, innovativa banor och ta dig an framtida företagsekonomiska utmaningar på andra sätt än tidigare.

EMBA – Executive MBA

Syftet med en Executive MBA är att ge dig en större förståelse, ökad kompetens och insikt i hur du kan bedriva arbete med strategisk analys och management i en ledarroll. Utbildningens fokus ligger vanligtvis på att dela erfarenheter med varandra. För att delta i kursen och sedan kunna utnyttja en Executive MBA på bästa sätt ska du därför gärna helst ha lång arbetslivserfarenhet och ha en, eller sikta på en, ledarskapsroll i företaget.

MBA

MBA i Sverige

På alla större universitet i Sverige har du möjlighet att läsa en utbildning i MBA som till exempel vid Handelshögskolan i Stockholm, Uppsala universitet, Göteborgs universitet och Lunds universitet.  

MBA utomlands

Utbildningar i MBA finns även att läsa på en mängd universitet utomlands. Att gå en MBA är ett bra sätt att bygga upp ett kontaktnät och ett socialt nätverk. Detta kan vara bra att tänka på när du väljer hur och framförallt var du vill läsa utbildningen. För att läsa en MBA-utbildning på en topprankad skola utomlands ska du ha uppnått goda resultat på GMTA (Graduate Management Admissions Test) och TOEFL (Test of English as a Foreign Language).

MBA och EMBA på distans

Du kan läsa en utbildning i MBA och Executive MBA på distans både via både svenska och utländska skolor. Ofta kan du välja om du vill läsa utbildning på heltid eller deltid. Detta kan vara en bra idé om du ska läsa en MBA eller EMBA när du redan är anställd och arbetar på ett företag och inte har möjlighet att fysiskt närvara på lektioner.

Stipendium MBA och Executive MBA

Vanligtvis är EMBA-utbildningarna privatfinansierade, vilket innebär att antingen du eller företaget du jobbar för finansierar studierna. Många skolor erbjuder dock stipendier för att täcka delar av kostnaden.

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 25 utbildningar inom kategorin MBA som ges utomlands?