Visa studentum.se som: Mobil

Studera i Ecuador

Beläget i nordvästra Latinamerika mellan Colombia i norr och Peru i söder ligger det grönskande Ecuador. Landet har ett varierande klimat som beskrivs som fuktigt norrut mot kusten för att sedan bli allt mer torrt ju längre söderut du kommer, mot den peruanska öknen. Ecuador består av såväl mäktiga bergskedjor som slätt, djungel och kustlandskap. Vid floden Guayas delta och vidare utmed Stillahavskusten breder ett bördigt landskap ut sig. Med sitt tropiska och subtropiska klimat är landet rikt på vegetation och här lever en mängd arter, varav flera är unika för just Ecuador. På högre höjder byts regnskog ut mot slättlandskap, tundra och till och med snö på riktigt hög höjd. Ecuador var tidigare en del av inkariket med Quito som huvudstad, innan spanjorerna gjorde sitt intåg.

De största städerna i Ecuador är huvudstaden Quito med sina ungefär 1 725 000 invånare, Guayaquil med den nästan dubbla mängden på 2 700 000 invånare och Cuenca med runt 315 000 invånare. Quito ligger i det norra inlandet, Guayaquil på sydvästkusten, Cuenca i det södra inlandet. Den totala folkmängden uppskattas till ungefär 16 miljoner. Från att ha varit en lång tid ha varit fokuserade på odling av kaffe producerar man idag även mycket frukt som bananer, samt fisk och trävaror.

Ecuador är också känt för de världsarvslistade Galápagosöarna. 19 öar belägna ute i Atlanten ca 100 mil väster om den ecuadorianska kusten. Tack vare öarnas relativt isolerade läge finns ett flertal djurarter som är unika för ögruppen och inte finns någon annanstans i världen. Vad sägs som till exempel blåfotad sula eller lavaödla?

Vad kan man då göra i Ecuador?

Stillahavskusten bjuder på flera finna stränder med vit sand, vacker natur runtomkring och möjligheter till surfing.

Galápagos är begränsat för turister för att kunna skydda den unika flora och djurliv som finns där, ofta kan priserna vara höga för att besöka öarna men ett sätt att komma ner i pris är att ta sig dit på egen hand och boka utflykter på plats (det kräver dock en del planering och framförhållning).

På fastlandet finns såväl härlig djungel i Amazonas som fina vattenfall att besöka. En del av vattenfallen har en religiös betydelse för de olika indianfolken som finns i landet. Det sägs att det är renande mot negativ energi att ta ett dopp i det kyliga vattnet i floden eller sjön som fallet mynnar ut i. Upplev det ecuadorianska köket där du i Quito kan få en lunch för strax under 2 dollar. Förutom alla härliga nypressade juicer så finns det gott om fisk- och skaldjursrestauranger.


För mer information om BLUEBERRY - Studera i Ecuador, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Universitet i Ecuador

Blueberry erbjuder ett universitet i Ecuador, klicka dig in och läs mer om skolan och skolans kursutbud!

Universidad Internacional del Ecuador

Utbildningar

Universitets- & högskoleutbildning
Arkitektur Ort
Universidad Internacional del Ecuador, Blueberry College & Universitet Quito

Visa alla

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med BLUEBERRY - Studera i Ecuador

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

BLUEBERRY - Studera i Ecuador


Tel: 08-408 88 499
www.blueberry.nu

Beställ information

För att få mer information om BLUEBERRY - Studera i Ecuador via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.