Visa studentum.se som: Mobil

Högskolan i Gävle

hogskola_gavleHögskolan i Gävle - populär och miljöcertifierad

Gör som 16 000 andra -plugga på Högskolan i Gävle. Vi erbjuder dig både unika och utmanande utbildningar. Du kan läsa yrkesutbildningar som sjuksköterska och lärare eller varför inte fördjupa dig i ingenjörernas- eller ekonomernas värld. Det breda utbildningsutbudet innehåller allt från socionom via fastighetsmäklare till kreativt skrivande och utredningskriminologi.

60 program och 300 kurser - du bestämmer
På Högskolan i Gävle finns alla utbildningar samlade på ett område. Här kan du välja mellan ett 60-tal program och ca 300 kurser. Du kan läsa på hel- och halvfart, kvällstid, distans eller via Internet. Välj själv den form som passar just dig bäst.

Högskolans campus ligger vackert vid Gavleån med gång- och cykelavstånd till det mesta. Nära city, mitt emellan grönska och stad. Alla våra utbildningar samsas på ett samlat Campus.

Arbetslivskontakter under studietiden
Vi erbjuder dig en kreativ studiemiljö och Högskolan är sedan 2004 miljöcertifierad. Samverkan med näringslivet står högt på agendan. Vissa program har verksamhetsförlagd utbildning (VFU) och andra har projekt på företag så att du redan som student får insyn i ditt kommande arbetsliv. Vi erbjuder flera Co-op-utbildningar (Cooperative education) där studier varvas med betalda arbetsperioder. Som student får du många fördelar när du läser den studieformen, t.ex. får du arbetslivserfarenhet redan under studietiden.

Studera utomlands
Högskolan i Gävle är en högskola med regional förankring och ett kontaktnät som sträcker sig över hela världen. Studenterna inom våra utbildningar har möjlighet att studera vid högskolor och universitet i bl.a. England, Tyskland, Frankrike, Spanien och Kina.För mer information om Högskolan i Gävle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Reportage

Ina pluggar till sjuksköterska

23-åriga Ina lämnade Malmö för Gävle och Sjuksköterskeprogrammet eftersom hon hört mycket bra om Högskolan i Gävle och alltid velat jobba med människor. Hon trivs väldigt bra på utbildningen och hyllar att den innehåller så mycket VFU (verksamhetsförlagd utbildning) där studernterna får prova på yrket.

Läs mer här!Fri och kreativ utbildning

26-åriga Philip Åsberg läser IT-systemutveckling - mot geografiska informationssystem på Högskolan i Gävle och trivs bra. IT har alltid varit ett av hans intressen och att det dessutom är en kompetens som behövs på arbetsmarknaden är ett stort plus.

Läs mer om vad Philip tycker om programmet här.Maria pluggar till miljöingenjör

Maria Lundgren, 20 år från Hållnäs valde att studera på Miljöingenjörsprogrammet för att det är ett program med Co-op-inriktning, något som tillåter henne att få en paus från studierna i tio veckor varje läsår i form av praktik. I framtiden vill hon jobba med miljö och vatten och därför är hon nöjd med valet av utbildning.

Läs mer om Miljöingenjörsprogrammet och vad Maria tycker här.Miljö och hälsa kombineras på ett unikt vis

Elin Ljung, 26 år från Söderhamn, läser programmet Folkhälsostrateg för hållbar utveckling. Utbildningen är tre år lång och en av få i Sverige som har en inriktning mot hållbar utveckling. Det i kombination med att miljö och hälsa är en stor del gör att Elin är mer än nöjd med sitt val.

Läs mer om hur det är att studera Folkhälsostrategprogrammet på Högskolan i Gävle.Ebrahim läser till Automationsingenjör

Ebrahim Samavat, 35 år, visste vad han ville studera på förhand och utgick från det: automationsvärlden har alltid varit en passion och därför var valet lätt. Det var inte lika lätt att hitta en utbildning som skulle motsvara hans förväntningar, men med utbildningen Automationsingenjör hittade han rätt, mycket tack vare att den erbjöd möjligheten med Co-op.

Läs mer om vad Ebrahim tycker om utbildningen.Henriks intresse ledde honom rätt

För Henrik har idrott, kost och hälsa alltid varit ett stort intresse och källa till glädje. Därför bestämde sig 38-åringen för att stanna i hemstaden Gävle och börja plugga på det Idrottsvetenskapliga programmet - något han inte har ångrat.

Läs mer om Henrik och varför han trivs på utbildningen.Rebecca läser till dataingenjör

För datorintresserade Rebecca stod det tidigt klart att hon ville fördjupa sina kunskaper inom ämnet. Att Dataingenjörsprogrammet erbjöds i hemstaden Gävle var perfekt och idag ser hon en framtid för sig själv inom forskningsområdet.

Läs mer om Dataingenjörsprogrammet och vad Rebecca tycker om utbildningen.Anton studerar industridesign

För problemlösaren Anton föll sig valet att studera Industridesign på Högskolan i Gävle naturligt. Närhet till hemmet i Stockholm var viktigt samtidigt som han lockades av kombinationen av konstnärligt skapande och människocentrerat lärande var det som avgjorde.

Läs vad Anton har att berätta om utbildningen.Fel studieval ledde Bonnie rätt

Bonnie är 25 år och kommer ursprungligen från Göteborg men flyttade till Gävle tack vare studier. Tyvärr visade det sig att hon inte alls hamnat rätt med den utbildning hon valt så när Kommunikationsprogrammet startade kände hon att det skulle passa bättre. Det har hon inte ångrat.

Läs mer om Kommunikationsprogrammet och Bonnie här.Utbildningar

Universitets- & högskoleutbildning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Ekonomi Utbildningsform Längd Ort
Ekonomprogrammet Klassrum, Distans Flera orter (2)
Förberedande studier
Basår / Bastermin
Bastermin Klassrum, Distans Flera orter (2)
Vård / Omsorg
Sjuksköterska
Kompletterande utbildning för sjuksköterskor med utländsk examen från land utanför EU/EES och Schweiz 60 hp Klassrum Gävle
Sjuksköterskeprogrammet Klassrum Flera orter (4)
Social omsorg
Kandidatprogram i socialt arbete med inriktning internationellt socialt arbete Klassrum Gävle
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Beteendevetenskap
Sociologi / Socialpsykologi
Masterprogram i socialt arbete Distans Distans
Ekonomi
Företagsekonomi
Företagsekonomiska magisterprogrammet, inriktning mot affärsutveckling (MBA) Klassrum Gävle
Företagsekonomiska magisterprogrammet, inriktning redovisning Klassrum Gävle
Naturvetenskap
Master i miljövetenskap - Beslutsfattande för hållbar utveckling Distans Distans
Samhällsvetenskap
Religionsvetenskap
Masterprogram i religionsvetenskap Distans Distans
Teknik
Magister i logistik och innovationsledning Klassrum Gävle
Magisterprogram i elektronik med inriktning mot automationsteknik (online) Distans Distans
Magisterprogram i Energisystem Klassrum Gävle
Magisterprogram i geomatik Klassrum Gävle
Master Programme in Energy Engineering, Energy Online Distans Distans
Masterprogram i elektronik med inriktning mot automationsteknik Klassrum Gävle
Masterprogram i Energisystem (online) Distans Distans
Masterprogram i Geospatial informationsvetenskap Klassrum Gävle
Undervisning / Pedagogik
Magisterprogrammet i Utbildningsvetenskap med inriktning verksamhetsutveckling Distans Distans
Masterprogrammet i Utbildningsvetenskap med inriktning verksamhetsutveckling Distans Distans
Pedagogik
Magisterprogrammet i Utbildningsvetenskap med inriktning verksamhetsutveckling Distans Distans
Masterprogrammet i Utbildningsvetenskap med inriktning verksamhetsutveckling Distans Distans
Vård / Omsorg
Social omsorg
Masterprogram i socialt arbete Distans Distans

Visa alla

Högskolan i Gävle Facebook

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Högskolan i Gävle

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Högskolan i Gävle

801 76 GÄVLE

Tel: 026-64 85 00
Fax 026-64 86 86
www.hig.se


Recensioner

Snittbetyg: 3,7

Baseras på 16 recensioner.

Pontus
En kanon utbildning som lägger grunden inför kommande problem/utmaningar. Fick bra support från lärare och utbildningsledaren. Fanns bra möjligheter att öva införa kommande laborationer i labbet som var tillgängligt dygnet runt. Skolan har ett bra läge till tåg/buss samt gångavstånd till centrum
Rasmus
Lärarna är sällan sakkunniga detta leder till stor problematik då vi som studenter inte kan vad som förväntas. Lärarnas ej befintliga pedagogiska kunskaper gör att uppgifter blir oförståeliga där man ofta inte får svar eller om man får svar är det vaga. Utöver detta är det administration- och logistikproblem för studerande på andra studieorter ä...
Marit Silén Utbildningsledare för Sjuksköterskeprogrammet, Högskolan i Gävle Kommentar:
Det var tråkigt att höra att du upplever negativa aspekter av din sjuksköterskeutbildning. Lärarnas kompetens är av stor vikt för att utbildningen ska hålla hög kvalitet. När nya lärare anställs görs det utifrån en bedömning av vilken sorts kompetens personen behöver ha för att kunna genomföra undervisningen med hög kvalitet. Det handlar både om...
Visa mer
Martin Pettersson
Jag menar inte på något sätt att de är okunniga, för de är de inte. Det jag menar är att det finns alltid någon som är bättre än en själv på något. I detta fallet så har vi inte nästa Bill Gates, Steve Jobs eller Linus Torvalds som lärare. Inte heller någon som har gått på MIT. Det är helt vanliga personer, som är pålästa inom det de undervisar ...
Visa mer
Recensioner
Skolrecensioner
(3,7)
Baseras på 16 recensioner.
Gör intresseanmälan

För att få mer information från Högskolan i Gävle, fyll i följande uppgifter: