Miljö och hälsa kombineras på ett unikt vis

Högskolan i Gävle

Elin, 26 år, valde att läsa programmet Folkhälsostrateg för hållbar utveckling på grund av hennes intresse för människor och hälsa. Hon ser på utbildningen som framtiden och den är extra intressant på grund av dess bredd. Dessutom bedrivs den på Högskolan i Gävle - och Gävle blev ju utsedd till Sveriges bästa studentstad 2017! 

Varför valde du att plugga på Högskolan i Gävle?
Gävle ligger nära min hemstad så jag vet att Högskolan i Gävle är en bra och seriös högskola och jag känner mig som hemma i den här staden. Men det var helt klart programmet i sig som drog allra mest!

Varför valde du just den här utbildningen?
Jag har alltid velat jobba med att hjälpa människor kombinerat med hälsa. Men jag har inte hittat någon utbildning som jag känt har tilltalat mig tillräckligt mycket och inte haft just det där lilla extra för att vilja börja plugga. Men när jag såg denna utbildning föll alla pusselbitar på plats och jag kände att ” jag bara måste söka den där utbildningen!”

Vad är det bästa med utbildningen?
Att detta känns som framtidens utbildning, med inriktningen hållbar utveckling då det inte finns allt för mycket kunskap om det på arbetsmarknaden idag. Även att man får kombinationen miljö och hälsa i en utbildning, som även den inte är allt för vanligt.

Är det något annat speciellt med just din utbildning som kan vara bra/roligt att veta?
Att utbildningen är så pass bred med kurser inom bl.a. folkhälsa, biologi och ekologi. Man får en stadig plattform att stå på senare i arbetslivet och att utbildningen verkligen ligger i framkant inom detta område.

Vad är det bästa med Gävle?
Gävle blev årets studentstad 2017, behöver jag ens säga mer?

Vad vill du jobba med i framtiden?
Hjälpa Sveriges befolkning att få en bättre hälsa i det samhälle vi lever i idag på ett hållbarare och strategiskt sätt.

Har du något/några tips till den som ska söka till högskolan?
Att gå på insparken som hålls varje år för att alla nya studenter ska lära känna de andra nya och äldre studenterna. Du kommer inte ångra dig!Läs mer om Högskolan i Gävle

Gör en intresseamälan


Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Högskolan i Gävle

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀