Ina pluggar till sjuksköterska

Ina Thulin, 23 år, har alltid vetat att hon vill jobba med människor och ha ett praktiskt yrke. Efter jobb inom hemtjänst och vård- och omsorgsboende bestämde hon sig för att studera till sjuksköterska och valet föll på Sjuksköterskeprogrammet på Högskolan i Gävle.

Högskolan i Gävle

Varför valde du att plugga på Högskolan i Gävle?
Jag valde Högskolan i Gävle på rekommendationer av andra människor. Samt att jag ville vara nära släkt som jag har i Sandviken. Så det blev en ”perfect match” för mig.

Varför valde du just den här utbildningen?
Jag fick upp ögonen för vårdyrket genom att jag jobbade på hemtjänsten och på vård och omsorgsboende. Jag har alltid varit säker på att jag ville jobba med människor och med något praktiskt så då kändes detta program rätt för mig.

Vad är det bästa med utbildningen?
Att vi har så mycket VFU (verksamhetsförlagd utbildning). Genom den så får man verkligen prova på yrket samt att man får en inblick i de olika områdena där man kan jobba som sjuksköterska. Jag tycker även att metodövningsrummen som finns på skolan är en fantastisk tillgång. Men även att det känns som en väldigt viktig och aktuell utbildning just nu i dagens samhälle.

Är det något annat speciellt med just din utbildning som kan vara bra/roligt att veta?
Att man får en sjuksköterskeexamen men även en kandidatexamen med omvårdnad som huvudämne.

Vad vill du jobba med i framtiden?
Just nu ser jag mig själv jobbandes som sjuksköterska på sjukhus i framtiden. Men jag är väldigt rörlig och ser mig själv gå i olika inriktningar inom yrket.

Har du något/några tips till den som ska söka till högskolan?
Att veta om att man har möjligheten att ”skugga en student”. Det innebär att man får följa med en student under en dag på högskolan, på det sättet får man en större inblick hur det är att vara student på just det programmet.

Vad är det bästa med Gävle?
Det bästa med Gävle för mig känslan av närhet till olika saker. Det är nära till stan, nära till naturen samt nära till olika fritidsaktiviteter. Mitt hjärta klappar dock lite extra för studentlivet som Gävle har att erbjuda.Läs mer om Högskolan i Gävle

Gör en intresseamälan


Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Högskolan i Gävle

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.