Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Automationsingenjör (Co-op) 180 hp

Högskolan i Gävle
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Gävle
180 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2023 - Gävle
Högskolan i Gävle

Om utbildningen

Automation = framtid!

Vi digitaliserar och låter allt mer av våra liv och miljöer styras av automatiska processer. Ta chansen att plugga en utbildning som gör dig till en av dem som kommer att utveckla framtida processer och system för smartare lösningar.

Ett framtidsyrke inom den senaste tekniken

Som automationsingenjör är du en del av framtiden. Behovet av din kompetens är stort. Du arbetar både med människor och den senaste tekniken för att ta fram nya effektiva lösningar. Inom industrin pågår ett generationsskifte mot Industri 4.0 där det mesta digitaliseras. För oss vanliga människor finns allt fler smarta lösningar som förenklar vår vardag som till exempel robotstyrda dammsugare och gräsklippare. Självkörande bilar är redan verklighet och rullar inom en snar framtid på en gata nära dig.

Hållbar utveckling

Som högskoleingenjör utbildad inom automationsingenjörsprogrammet vid Högskolan i Gävle kommer du att ha skaffat dig gedigna kunskaper och verktyg för att utveckla samhället i en mer hållbar riktning.

I utbildningen finns naturliga kopplingar framför allt till FN:s hållbarhetsmål rörande Hållbar energi för alla, Hållbar industri, innovationer och infrastruktur och Hållbara städer och samhällen.

Var med och styr framtiden

En bra automationsprocess måste samspela och vara i balans med både människa och teknik. Som automationsingenjör får du lära dig att identifiera och kartlägga olika tekniska system, ta fram styr-, kontroll- och övervakningssystem.

Med basen i elektroniken får du bland annat lära dig elkonstruktion, att programmera PLC, hantera inbyggda system och robotteknik samt använda CAD för konstruera styrsystem som behövs när automatiseringen ska installeras. 

Specialkompetens efterfrågas

Många företag behöver förbättra sin verksamhet genom att utveckla sina processer. Den ökade digitaliseringen kan innebära att ett företag kan fortsätta sin produktion av en produkt här hemma i Sverige istället för att det sker utomlands. Det medför även stora vinster för miljön.

I och med det behövs automationsingenjörer som kan konstruktion, programmering, optimering, installering och driftsättning. Arbetsmarknaden finns främst i tillverkningsindustrin men även i andra miljöer.

För mer information om Automationsingenjör (Co-op) 180 hp, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Högskolan i Gävle?

Bostadsgaranti

Behov på

arbetsmarknaden

Distansutbildningar

Så ansöker du

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c eller Matematik D.

Urval
Betyg/Högskoleprov: 60/40 %

Efter utbildningen

Automation är en framgångsfaktor för att svensk industri även i fortsättningen
ska vara konkurrenskraftig i en global värld. De större bolagen har egna avdelningar för automation.

Dessutom finns det en arbetsmarknad hos företag med specialkompetens inom automation. Det gäller såväl företag som utvecklar och tillverkar styrsystem samt konsulter som anlitas ofta vid stora ny- och ombyggnationer, då den egna personalresursen inte räcker till. Automation är inte begränsad till tillverkningsindustrin, det finns överallt i vår vardag så som i värme och ventilationssystem.

Högskolan i Gävle Facebook

Högskolan i Gävle

Studera på Högskolan i Gävle

Gör som 16 000 andra – plugga på Högskolan i Gävle! Vi erbjuder dig ett brett utbud av unika och utmanande utbildningar. Hos oss hittar du allt från lärar- och ekonomutbildning till kriminolog- och civilingenjörsutbildning. Hos oss kan du välja...


Läs mer om Högskolan i Gävle och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Automationsingenjör (Co-op) 180 hp

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Högskolan i Gävle

801 76 GÄVLE

Tel: 026-64 85 00
Fax 026-64 86 86
www.hig.se

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,1)
Baseras på 20 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Automationsingenjör (Co-op) 180 hp från Högskolan i Gävle, fyll i följande uppgifter: