Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Människa-kultur-religionsprogrammet 180 hp

Högskolan i Gävle, i Gävle (+1 orter)
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Högskolan i Gävle

Människa-kultur-religionsprogrammet

I ett alltmer mångkulturellt Sverige ska fler oliktänkande människor kunna leva tillsammans. Hur bygger vi ett samhälle där alla kan känna sig välkomna och inkluderade? På Människa-kultur-religionsprogrammet får du de redskap som du behöver för att förstå och agera i din samtid och den gemensamma värld vi lever i.

Bli en religions- och kulturvetare

Globalisering, konflikter och migration gör invandring, mångkultur och integration till viktiga frågor i Sverige. Samhället blir alltmer heterogent och mångfaldigt till följd av att människor med olika kulturella och religiösa bakgrunder möts, vilket gör att olika frågor väcks. Hur kan vi förstå och acceptera varandra? Hur kan vi leva i samexistens trots våra olikheter? Personer med kunskaper om religioner, kultur- och livsfrågor blir därför nyckelpersoner i dagens samhälle och Människa-kultur-religionsprogrammet (MKR) ger dig förutsättningarna att bli en av dem.

För mer information om Människa-kultur-religionsprogrammet 180 hp, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Högskolan i Gävle?

Bostadsgaranti

Behov på

arbetsmarknaden

Distansutbildningar

Så ansöker du

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet.

Urval
Betyg/Högskoleprov: 60/40 %

Högskolan i Gävle Facebook

Efter utbildningen

Din kompetens ger dig möjlighet att arbeta med människor inom många olika områden och på många olika arbetsplatser till exempel Migrationsverket, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Länsstyrelsen, Polismyndigheten, Pensionsmyndigheten, Socialtjänsten, kommuner och regioner, frivilligorganisationer, studieförbund, föreningar och samfund, skolor och andra utbildningsanordnare.

Ju mer mångkulturellt vårt samhälle blir, desto mer attraktiv blir din kompetens på arbetsmarknaden. Har du en tidigare utbildning ger Människa-kultur-religionsprogrammet dig en konkurrenskraftig kompletterande kompetens.

Möjlighet till vidareutbildning

Med den generella kandidatexamen i religionsvetenskap som utbildningen ger kan du också söka till fördjupade studier inom ämnet – exempelvis det masterprogram i religionsvetenskap vi erbjuder på Högskolan i Gävle.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Människa-kultur-religionsprogrammet 180 hp

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Studera på Högskolan i Gävle

Gör som 16 000 andra – plugga på Högskolan i Gävle! Vi erbjuder dig ett brett utbud av unika och utmanande utbildningar. Hos oss hittar du allt från lärar- och ekonomutbildning till kriminolog- och civilingenjörsutbildning. Hos oss kan du välja...

Läs mer om Högskolan i Gävle och visa alla utbildningar.

Highlights