Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Civilingenjörsprogram i lantmäteriteknik 300 hp

Högskolan i Gävle
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Gävle
300 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2023 - Gävle
Högskolan i Gävle

Om utbildningen

Vill du studera till ett framtidsyrke?

Allt från appar och GPS-tillämpningar till självkörande bilar behöver noggranna geodata för att fungera. Som civilingenjör i lantmäteriteknik blir du expert på just geodata, lägesbunden information som har massor av användningsområden och kommer att bli allt viktigare ju mer digitaliserat och automatiserat vårt samhälle blir.

Framtiden behöver experter på geodata

Civilingenjörsprogrammet i lantmäteriteknik på Högskolan i Gävle är en helt unik
civilingenjörsutbildning i Sverige. Programmet ger studenterna expertkompetens inom
geodata, kunskaper som blir allt mer viktiga i våra uppkopplade liv och för att vi ska klara av många av de samhällsutmaningar vi står inför. Geodata är lägesbunden information som vi i våra tekniska enheter använder varje dag.

Att geodata behövs när vi använder kartfunktionen i mobilen är kanske självklart, men många andra appar och enheter använder geodata för att kunna ge oss specifik
information baserat på var vi är någonstans eller så behöver enheterna informationen för att fungera. Noggranna och detaljerade geodata kommer till exempel att vara en av förutsättningarna för att vi ska kunna använda självkörande fordon.

Med avancerade kunskaper om geodata bidrar du till samhällsnyttan och till att framtidssäkra en hållbar utveckling och bidrar också till att nå FN:s globala mål.

En femårig utbildning med två inriktningar

Civilingenjörsprogrammet i lantmäteriteknik är en femårig utbildning med inriktningar mot insamling och analys av geodata. Geodata är viktigt för samhället, till exempel för att framställa kartor, dela in marken i fastigheter eller för att ge oss information om hur vår planet förändras – hur glaciärer smälter, havsytans höjning och översvämningsrisker.

Genom att mäta in, analysera och visualisera geodata kan vi till exempel utveckla hur vi
bygger och anpassar hållbara städer efter de utmaningar vi står inför. Det gör det möjligt att vara med och påverka vad som händer i framtiden och bidra till samhällsnyttan.

Globala trender ger attraktiv arbetsmarknad

Globala trender som digitalisering, urbanisering och klimatanpassning gör att behovet av experter för vidareutveckling och innovation inom geodata kommer att öka under lång tid framöver. Med en civilingenjörsexamen i lantmäteriteknik blir du därför attraktiv på arbetsmarknaden. Du kan jobba på Lantmäteriet, myndigheter och i kommuner eller på företag som behöver experthjälp för att utveckla produkter och tjänster. Det finns dessutom goda möjligheter att arbeta utomlands, både som konsult och i internationella samarbeten.

För mer information om Civilingenjörsprogram i lantmäteriteknik 300 hp, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Högskolan i Gävle?

Bostadsgaranti

Behov på

arbetsmarknaden

Distansutbildningar

Så ansöker du

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 eller Matematik E.

Urval
Betyg/Högskoleprov: 60/40 %

Högskolan i Gävle Facebook

Högskolan i Gävle

Studera på Högskolan i Gävle

Gör som 16 000 andra – plugga på Högskolan i Gävle! Vi erbjuder dig ett brett utbud av unika och utmanande utbildningar. Hos oss hittar du allt från lärar- och ekonomutbildning till kriminolog- och civilingenjörsutbildning. Hos oss kan du välja...


Läs mer om Högskolan i Gävle och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Civilingenjörsprogram i lantmäteriteknik 300 hp

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Högskolan i Gävle

801 76 GÄVLE

Tel: 026-64 85 00
Fax 026-64 86 86
www.hig.se

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,1)
Baseras på 20 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Civilingenjörsprogram i lantmäteriteknik 300 hp från Högskolan i Gävle, fyll i följande uppgifter: