Kompletterande pedagogisk utbildning med inriktning mot gymnasiet - Engelska - 60 hp

Högskolan i Gävle
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Distans, Gävle
60 hp
Heltid
Kommande starter
Gävle
Se skolans hemsida 
Distans
Se skolans hemsida 
Högskolan i Gävle

Om utbildningen

Kompletterande pedagogisk utbildning - Engelska 60 hp

Har du redan en examen i engelska på avancerad nivå kan du söka till Kompletterande pedagogisk utbildning med inriktning mot gymnasiet i engelska.

Om utbildningen

Det behövs fler behöriga lärare i skolan. Tillsammans med din tidigare utbildning i engelska leder denna utbildning till en ämneslärarexamen som ger dig behörighet att undervisa i ämnet på gymnasiet.
Utbildningen består av 20 hp ämnesstudier med didaktisk inriktning, 20 hp studier inom utbildningsvetenskaplig kärna samt 20 hp verksamhetsförlagd utbildning som innebär praktik på en skola. VFU är under HT22 förlagd till veckorna 45-51 och under VT23 till veckorna 6-13. Det finns möjlighet att göra VFU i närheten av hemorten. 
Utbildningen ges på distans med 1-2 träffar per termin på Högskolan i Gävle.

För mer information om Kompletterande pedagogisk utbildning med inriktning mot gymnasiet - Engelska - 60 hp, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Högskolan i Gävle?

Bostadsgaranti

Behov på

arbetsmarknaden

Distansutbildningar

Högskolan i Gävle Facebook

Så ansöker du

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet på grundnivå samt Generell examen om 180 hp på grundnivå inom en huvudområdesgrupp enligt SFS 2021:1336 och en generell examen om lägst 60 hp på avancerad nivå inom samma huvudområdesgrupp, eller Yrkesexamen enligt SFS 2021:1336 eller Äldre generell examen om lägst motsvarande 240 hp och som motsvarar en huvudområdesgrupp enligt 2021:1336, eller Äldre yrkesexamen som motsvarar en yrkesexamen enligt SFS 2021:1336 Endast examen från land som är part i konventionen om erkännande av bevis avseende högre utbildning i Europaregionen den 11 april 1997 kan ligga till grund till särskild behörighet (SFS 2021:1336).

Urval

Högskolepoäng

Examen & Intyg

Utbildningen leder till en ämneslärarexamen i engelska för gymnasiet. Därmed kan du söka lärarlegitimation hos Skolverket och bli behörig lärare i engelska på gymnasiet.

Högskolan i Gävle

Studera på Högskolan i Gävle

Gör som 16 000 andra – plugga på Högskolan i Gävle! Vi erbjuder dig ett brett utbud av unika och utmanande utbildningar. Hos oss hittar du allt från lärar- och ekonomutbildning till kriminolog- och civilingenjörsutbildning. Hos oss kan du välja...


Läs mer om Högskolan i Gävle och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Kompletterande pedagogisk utbildning med inriktning mot gymnasiet - Engelska - 60 hp

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Högskolan i Gävle

801 76 GÄVLE

Tel: 026-64 85 00
Fax 026-64 86 86
www.hig.se

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,1)
Baseras på 20 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kompletterande pedagogisk utbildning med inriktning mot gymnasiet - Engelska - 60 hp från Högskolan i Gävle, fyll i följande uppgifter: