Visa studentum.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Kompletterande utbildning för sjuksköterskor med utländsk examen från land utanför EU/EES och Schweiz 60 hp

Högskolan i Gävle
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Gävle
60 hp
Heltid
Startdatum: Vår 2023 - Gävle
Högskolan i Gävle

Om utbildningen

Kompletterande utbildning för sjuksköterskor med utländsk examen från land utanför EU/EES och Schweiz 60 hp

Är du sjuksköterska med examen från land utanför EU/EES och Schweiz? Vill du arbeta som sjuksköterska i Sverige?

Utbildningen ger möjlighet till svensk sjuksköterskelegitimation

Om du har en sjuksköterskeexamen från ett land utanför EU/EES och Schweiz behöver du komplettera din tidigare utbildning för att kunna arbeta som sjuksköterska i Sverige. I den här utbildningen får du möjlighet att utveckla de kunskaper och färdigheter som behövs för att kunna arbeta som sjuksköterska i Sverige. När du har genomfört utbildningen med godkända betyg kan du ansöka om legitimation som sjuksköterska hos Socialstyrelsen.

Teoretiska och praktiska moment varvas i utbildningen

I de teoretiska delarna får du bland annat lära dig om sjuksköterskans funktion inom svensk hälso- och sjukvård, om lagar och regler, författningskunskap, farmakologi och läkemedelsberäkning och hälsa och ohälsa vid sjukdom. I våra metodövningssalar kommer du att träna på olika moment såsom att ge injektioner och ta hand om personer som drabbats av akut sjukdom eller skada.

Du kommer också att genomföra verksamhetsförlagd utbildning (VFU) inom olika verksamheter i hälso- och sjukvården och kommunal vård och omsorg. Då ska du utveckla din yrkesroll och ditt professionella förhållningssätt samt omsätta de teoretiska kunskaperna i praktiken.

För mer information om Kompletterande utbildning för sjuksköterskor med utländsk examen från land utanför EU/EES och Schweiz 60 hp, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Högskolan i Gävle?

Bostadsgaranti

Behov på

arbetsmarknaden

Distansutbildningar

Så ansöker du

Förkunskapskrav
Avslutad eftergymnasial sjuksköterskeutbildning från land utanför EU/EES samt Schweiz. Av Socialstyrelsen utfärdat beslut om utredning i form av kunskapsprov för sjuksköterskor. Godkända kunskaper i svenska enligt bestämmelser för grundläggande behörighet för grundnivå, Svenska 3, med lägst betyget E.

Urval
Särskilt urval

Mer om urval

Om det finns fler behöriga sökande till utbildningen än platser, måste ett urval göras bland behöriga sökande.

Urval till utbildningen sker i två steg.

  1. Samlad kvalitativ bedömning av tidigare utbildning samt arbetslivserfarenhet
  2. Intervju

Avgifter

Anmälnings- och studieavgifter krävs för sökande som inte har medborgarskap i EU, EES-länderna eller Schweiz. Om du är folkbokförd i Sverige och har svenskt personnummer behöver du inte styrka att du är avgiftsbefriad. Sökande från övriga EU/EES-länder måste däremot bifoga handlingar som styrker medborgarskap.

Högskolan i Gävle Facebook

Högskolan i Gävle

Studera på Högskolan i Gävle

Gör som 16 000 andra – plugga på Högskolan i Gävle! Vi erbjuder dig ett brett utbud av unika och utmanande utbildningar. Hos oss hittar du allt från lärar- och ekonomutbildning till kriminolog- och civilingenjörsutbildning. Hos oss kan du välja...


Läs mer om Högskolan i Gävle och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Kompletterande utbildning för sjuksköterskor med utländsk examen från land utanför EU/EES och Schweiz 60 hp

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Högskolan i Gävle

801 76 GÄVLE

Tel: 026-64 85 00
Fax 026-64 86 86
www.hig.se

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,1)
Baseras på 20 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kompletterande utbildning för sjuksköterskor med utländsk examen från land utanför EU/EES och Schweiz 60 hp från Högskolan i Gävle, fyll i följande uppgifter: