Visa studentum.se som: Mobil

Anton studerar industridesign

Högskolan i Gävle

Anton Torlén, 30 år, tycker att det känns som att han knappt gått i skolan under sina tre år på utbildningen i Industridesign, tiden har varit en härlig rörig resa mellan olika inspirerande och intensiva projekt.

Varför valde du att plugga på Högskolan i Gävle?
Jag ville söka mig bort från Stockholm under studietiden för att kunna fokusera fullt ut på skolarbetet. Eftersom jag har flickvän och familj i Stockholm var det samtidigt viktigt att ha nära hem. Det skadade naturligtvis inte att jag hört mycket positivt om HiG.

Varför valde du just den här utbildningen?
Jag har nog alltid varit ganska uppfinningsrik av mig och får tillfredsställelse av att lösa problem.

Kombinationen av konstnärligt skapande och människocentrerat lärande lockade, att fokus dessutom ligger på hållbarhet och skogsråvarubaserade material kändes helt rätt.

Vad är det bästa med utbildningen?
Möjligheten att kunna utforska människans relation till objekt i sin omgivning i en kreativ och tillåtande miljö. Jag har alltid mått bra av att skapa med händerna och tillgången till välutrustade verkstäder är en guldgruva för mig.

Eftersom utbildningen är så pass ung förändras den under gång och det är givande att kunna vara med och påverka dess utformning. Kunniga lärare och fina klasskamrater är förstås en nog så viktig faktor.

Är det något annat speciellt med just din utbildning som kan vara bra/roligt att veta?
Det är sällan under mina snart tre år som det känts som att jag faktiskt har gått i skolan. Hela utbildningen har varit en härligt rörig resa mellan olika inspirerande och intensiva projekt.

Vad är det bästa med Gävle?
Närheten till skogen och havet, samtidigt som det är pendlingsavstånd till Stockholm.

Vad vill du jobba med i framtiden?
Bra fråga! Jag har medvetet valt att inte fundera så mycket på det för att inte begränsa mig i mitt skolarbete. Förhoppningsvis kommer jag bidra till ett miljövänligare samhälle genom mitt arbete. Möjligheterna för nya skogsråvarubaserade material är stora och framtiden inom det området känns spännande!

Har du något/några tips till den som ska söka till högskolan?
Besök de informationskvällar som högskolan anordnar. Du får chansen att träffa drivna studenter som kan dela med sig av värdefull erfarenhet och svara personligt på dina frågor.Läs mer om Högskolan i Gävle

Gör en intresseamälan


Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Högskolan i Gävle

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in