Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Industriell ekonomi - högskoleingenjör 180 hp

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Högskolan i Gävle

Bli bryggan mellan produktion och ledning!

Att vi kan producera produkter och tjänster på ett effektivt sätt är extremt viktigt för vårt samhälle, därför behöver vi personer som förstår både ingenjörens och företagsledningens värld. Du kan bli den som kopplar samman båda sidorna. Utbildningen hette tidigare Ekonomiingenjör.

Var med i hela produktionskedjan

Högskoleingenjörsutbildningen Industriell ekonomi är en innovativ utbildning som ger dig överblick över hela produktionskedjan - från idé till färdig produkt eller tjänst. Logistik är en av grundpelarna i utbildningen och hjälper dig att få en helhetsbild av företagens flöden och hur dessa effektiviseras. Du får också kunskaper inom organisations­teori, kvalitet och miljö - områden som är viktiga för hur ett företag styrs och utvecklas.

Industriell ekonomi för en hållbar värld

Hållbar utveckling är en integrerad del av utbildningen som ger dig aktuell kunskap om de verktyg och metoder samhället behöver för att förändras i en mer hållbar riktning. Under utbildningen lär du dig också att förstå och utveckla lösningar för flera av FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling. Främst bidrar Industriell ekonomi till målen om Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt, Hållbar industri, innovationer och infrastruktur samt Hållbar konsumtion och produktion.

Du lär dig att använda kunskaper inom teknik och ekonomi för att skapa hållbar ekonomisk tillväxt, anständiga livs- och arbetsvillkor samt hållbar produktion. Du kan också använda kunskaperna till att jobba med innovation som minskar miljö- och klimatpåverkan.

Samarbete med företag

I utbildningen ingår flera större projekt som genomförs i samarbete med ledande företag i regionen. Genom projektarbeten får du träffa yrkesverksamma personer med ibland samma inriktning som du och se hur kunskapen tillämpas i det verkliga arbetslivet. Examensarbetet som avslutar programmet är ett viktigt steg ut på arbetsmarknaden.

Kompetens som näringslivet ropar efter

Som ingenjör inom industriell ekonomi har du en mycket bred arbetsmarknad. Du kan exempelvis arbeta inom logistik, verksamhetsutveckling, projektledning, försäljning, marknadsföring, produkt- och produktionsutveckling, inköp eller kvalitetsstyrning. Kompetensen är över lag hett eftertraktad, något som inte minst bekräftas av det stora intresse regionens företag visar för våra studenter.

För mer information om Industriell ekonomi - högskoleingenjör 180 hp, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Högskolan i Gävle?

Bostadsgaranti

Behov på

arbetsmarknaden

Distansutbildningar

Så ansöker du

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c eller Matematik D.

Urval
Betyg/Högskoleprov: 60/40 %

Högskolan i Gävle Facebook

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Industriell ekonomi - högskoleingenjör 180 hp

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Studera på Högskolan i Gävle

Gör som 16 000 andra – plugga på Högskolan i Gävle! Vi erbjuder dig ett brett utbud av unika och utmanande utbildningar. Hos oss hittar du allt från lärar- och ekonomutbildning till kriminolog- och civilingenjörsutbildning. Hos oss kan du välja...

Läs mer om Högskolan i Gävle och visa alla utbildningar.

Highlights