Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Industridesign 180 hp

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Högskolan i Gävle

Designa framtidens produkter!

Nya hållbarhetsutmaningar ställer höga krav på produkter som är bra för såväl människor, miljön och klimatet. Det kan bli ditt jobb att designa innovativa produkter med hjälp av framtidsmaterial från skogen.

Kunskap om hela processen: från första idé till färdig lösning

Utbildningen är både teoretisk och praktisk och bygger på ett helhetstänkande. Du får tillämpa teoretiska kunskaper i praktiska projekt med hjälp av olika designmetoder och tekniker. Du bör ha intresse och fallenhet för problemlösning och estetiska uttryck. Studierna omfattar designprocesser från första idé, problem och uppdrag till koncept och färdig lösning. Som student får du bland annat din egen arbetsplats och tillgång till modellverkstäder och datorer med designprogram och 3D-skrivare.

Lokal profil: Skogsråvara och hållbarhet

Programmet ger breda kunskaper inom design, material och hållbarhet. Det finns kopplingar till forskning inom nya material, främst skogsråvarubaserade material, samt till hållbar design för ett uthålligt samhälle. Utbildningen är också kopplad till FN:s globala mål.

Nytänkande

Kreativ färdighetsträning och problemlösning är centralt i utbildningen för att kunna resultera i nya innovativa produkter, tjänster och miljöer.

Framtid

Den kompetente industridesignern är attraktiv på arbetsmarknaden och kan ha många olika roller. Efter utbildningen har du möjligheter att arbeta som egen konsult med uppdragsgivare från olika branscher, som anställd industridesigner i företag eller offentlig sektor.

Efter avslutad grundutbildning finns även möjligheter till fördjupade studier på masternivå, både nationellt och internationellt.

För mer information om Industridesign 180 hp, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Högskolan i Gävle?

Bostadsgaranti

Behov på

arbetsmarknaden

Distansutbildningar

Så ansöker du

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet

Urval
Betyg/Högskoleprov: 60/40 %

Högskolan i Gävle Facebook

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Industridesign 180 hp

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Studera på Högskolan i Gävle

Gör som 16 000 andra – plugga på Högskolan i Gävle! Vi erbjuder dig ett brett utbud av unika och utmanande utbildningar. Hos oss hittar du allt från lärar- och ekonomutbildning till kriminolog- och civilingenjörsutbildning. Hos oss kan du välja...

Läs mer om Högskolan i Gävle och visa alla utbildningar.

Highlights