Maria pluggar till miljöingenjör

Miljö och vatten är något som Maria alltid varit intresserad av och därför valde hon att studera till miljöingenjör. Att utbildningen på Högskolan i Gävle erbjuder en Co-op-inriktning var anledningen till att valet föll på just den.

Högskolan i Gävle

Varför valde du att plugga på Högskolan i Gävle?
Jag valde att plugga på Högskolan i Gävle eftersom skolan hade den typ av utbildning jag var ute efter. Jag började plugga direkt efter gymnasiet och ville därför gärna ha en utbildning med små uppehåll i form att praktik, för att inte bli skoltrött.

Varför valde du just den här utbildningen?
Jag har alltid tyckt att miljö och vatten har varit intressant och dessutom verkar det vara något man lätt kan få jobb inom. Den största anledningen till varför jag valde just den här utbildningen är att det är ett program med Co-op-inriktning, som tillåter mig att få en paus från studierna i tio veckor varje läsår i form av praktik.

Vad är det bästa med utbildningen?
Det bästa med utbildningen är att den innehåller Co-op och att det känns som en väldigt bred utbildning. Vilket gör att det känns som om man inte låser sig till endast ett jobb. Dessutom så får du jobberfarenhet och blir mer attraktiv på arbetsmarknaden redan innan studierna är avklarade om du väljer att ha Co-op.

Är det något annat speciellt med just din utbildning som kan vara bra/roligt att veta?
Just eftersom den har Co-op har du, om du väljer att praktisera, möjligheten att få sommarjobb.

Vad är det bästa med Gävle?
Det bästa med Gävle är att det är hemorten till mitt favorithockeylag, Brynäs IF. Brynäs var en av de fördelarna som gjorde att jag valde att plugga i Gävle.

Vad vill du jobba med i framtiden?
Jag vill jobba med något inom miljö och vatten. Kanske som konsult eller som något annat. Vi får se vad som händer i framtiden.

Har du något/några tips till den som ska söka till högskolan?
Om du vill ha nära kontakt med lärarna så tycker jag du ska söka till Högskolan i Gävle.Läs mer om Högskolan i Gävle

Gör en intresseamälan


Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Högskolan i Gävle

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.