Tre studenter som hittat rätt i Gävle

Högskolan i Gävle

Hannah studerade till ekonomiingenjörHannah studerar till ekonomiingenjör

Innan 30-åriga Hannah Claw började studera jobbade hon inom industrin. Hannah insåg att det fanns mycket att förbättra i branschen och började leta efter utbildningar inom industriområdet. Hon hittade Ekonomiingenjörsprogrammet på Högskolan i Gävle och fastnade särskilt för bredden i utbildningen.
– Programmet grundar sig på områden som logistik, kvalitet, miljö och organisation. Man får därför en bra grund att stå på inför framtida val, säger Hannah.
 
Hannah berättar att utbildningen till stora delar är projektbaserad med anknytning till arbetslivet.
– Redan första terminen jobbade vi med ett stort projekt, vilket var väldigt nyttigt. Vi blev inkastade i verkligheten och fick snabbt chans att känna om utbildningen var rätt.
Projekten i utbildningen innebär ofta besök på arbetsplatser där uppgifter ska lösas. Det finns inget facit utan studenterna får själva komma på idéer och lösningar, vilket Hannah tyckte var lärorikt.

Av lärarna på Högskolan i Gävle har Hannah väldigt positiva erfarenheter.
– Majoriteten av lärarna är väldigt engagerade och hjälpsamma. I och med att vi är en ”mindre” skola och inte något universitet, kommer man mycket närmare varandra och lärarna är tillgängliga på ett helt annat sätt. Har man som student problem så finns de där för att hjälpa en.

Jessica utbildar sig till förskollärareJessica vill jobba med barn

Jessica Åberg, 21, studerar Förskollärarprogrammet på Högskolan i Gävle. Hon fastnade för skolan när hon var där på öppet hus. Att det blev en utbildning till förskollärare beror på Jessicas dröm om att jobba med barn.
– Jag vill vara delaktig i barns utveckling och lärande, berättar Jessica som gärna rekommenderar sin utbildning till andra.
– Det är en bra och lärorik utbildning som passar väldigt bra för dom som verkligen brinner för att se hur barn utvecklas och som vill vara med och påverka deras utbildning och lärande.   

För den som väljer att plugga i Gävle har kommunen bostadsgaranti via bostadsbolaget Gavlegardarna, så det är relativt lätt att få boende i staden. Jessica bor på Campus Sätra.
– Det känns bra att ta steget till att utbilda sig på högskolenivå och samtidigt flytta till något eget.  Hon trivs väldigt bra med studentlivet och hon har hittat många nya vänner under utbildningen. Klassen har bra sammanhållning och de har väldigt kul tillsammans.

– Genom den blandning av kurser som man läser första terminen får klassen en bra sammanhållning, vilket jag tycker underlättar studierna.

Susanna ser möjligheter för socionomerSusanna pluggar till socionom

– Att komma till Gävle kändes bra. Något jag verkligen uppskattar är att man kan cykla nästan överallt. Naturen är fin och utbudet av nöje och shopping är bra. Vänner får man fort eftersom man lär känna en massa nya människor när man läser på högskola, dels klasskamraterna men även under nollningen och genom andra studiesociala sammanhang, säger 25-åriga Susanna Jonasson.

Susanna vill arbeta med människor och ha ett yrke med många möjligheter. Därför valde hon Socionomprogrammet på Högskolan i Gävle.
– Som utbildad socionom kan du bli allt från socialsekreterare till kurator. Du kan också jobba inom kriminalvården eller läsa vidare på masternivå. Möjligheterna är många! Huvudområdet i utbildningen är socialt arbete men vi läser även kurser inom till exempel psykologi och juridik, vilket faller mig i smaken, säger Susanna.
Utgångspunkten i undervisningen är ofta verklighetsrelaterade fall, vilket gör utbildningen extra intressant enligt Susanna. Hon uppskattar också den femton veckor långa verksamhetsförlagda utbildningen.
– Vi får då chans att skaffa oss en erfarenhetsbas och möjligheter att knyta kontakter, samtidigt som vi får in en fot på en potentiell arbetsplats, säger hon.

Det är tydligt att Susanna trivs bra i Gävle och med sin utbildning. Hon vill gärna rekommendera den till andra.
– Jag älskar min utbildning och känner mig lyckligt lottad som får göra precis det jag vill. Om man brinner för att hjälpa människor i olika livssituationer är Socionomprogrammet ett klockrent val och Högskolan i Gävle har en bra utbildningsplan som förbereder oss väl för yrket. Föreläsarna är bra, lokalerna fräscha och stämningen på skolan är härlig, avslutar Susanna.



Läs mer om Högskolan i Gävle

Gör en intresseamälan


Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Högskolan i Gävle

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.