Visa studentum.se som: Mobil

Arkitekturvisualisering

Yrgo
Sammanfattning
Utbildare: Yrgo
Utbildningstyp: YH-utbildning
Utbildningsort: Göteborg
Längd: 80 veckor
Utbildningstakt: Heltid
Studiestöd: Ja

Arkitekturvisualisering

Läs Arkitektvisualisering hos Yrgo!

Arkitekturvisualisering 

Vad är arkitekturvisualisering? Vi människor använder ständigt visuellt underlag för att hämta in information och fatta beslut. Med hjälp av visualisering kan vi skapa en uppfattning av hur arkitektoniska delar förhåller sig till varandra. Visualisering är en stor del av beslutsprocessen och används till exempel vid skiss, planering, design och marknadsföring.

Du kan vara med att skapa materialet som påverkar vår omgivning!

Under utbildningen lär du dig att arbeta i marknadsledande visualiseringsprogram och efterbearbeta i bildbehandlingsprogram. Du kommer även att få lära dig hantera CAD-system, hantera BIM-data och 3d-modeller för interaktiv visualisering. Du ges en fantastisk möjlighet att utveckla din förmåga i kreativ bildkommunikation, skapa fotorealistiska bilder, animationer samt mer interaktiva miljöer.

I utbildningens skolförlagda delar blandas teoretiska genomgångar med praktiska övningar och projektarbeten. Under LIA-perioden, som är en tredjedel av utbildningen, får du möjlighet att arbeta på ett företag inom branschen och delta i ordinarie arbetsuppgifter samt skapa värdefulla kontaktnät inför framtiden.

Efter utbildningen 

Just nu byggs det som aldrig förr! Arbetsmarknaden inom byggbranschen är mycket god vilket även visar sig i behovet av visualiseringar inom samhällsplanering, infrastruktur, nyproduktion, ombyggnad av bostäder och företagslokaler. Efter avslutad utbildning kommer du att kunna arbeta som bland annat 3d-grafiker, 3d-modellör eller 3d-visualiserare.

Så ansöker du

Ansökan 

Du ansöker till utbildningen på skolans hemsida. De handlingar du ska bifoga din ansökan är ditt gymnasiebetyg och gärna ett kortfattat CV. Om du har andra dokument som kan styrka dina förkunskaper bifogar du dessa också.

Behörighetsbedömning 

Grundläggande behörighet
:
Den grundläggande behörigheten innebär att du måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande. Det finns flera sätt att styrka det.

Särskild behörighet:
Den särskilda behörigheten är utbildningsspecifik. För Arkitekturvisualisering gäller att du ska ha minst betyget E i följande kurser eller motsvarande kunskaper:
Svenska 1 och 2 (Svenska A och B), Engelska 5 och 6 (Engelska A och B), Matematik 1 och 2 (Matematik A och B), Bild (Bild) eller Digitalt skapande (Digitalt skapande 1) .

Saknar du betyg i Matte 2 och/eller Bild/Digitalt skapande? Yrgo anordnar preparandkurser som kan ge dig behörighet till utbildningen Arkitekturvisualisering.

Urval 

I de fall de har fler sökande än platser till utbildningen gör de ett urval bland de behöriga sökande. Urvalet grundar sig på poäng från två delar; gymnasiebetyg och intervju. Din totala poängsumma ger din rangordningsplats. Observera att intervjun kan öka dina chanser markant!

Kursinnehåll

 • 3D-modellering, 30 Yhp
 • Arkitektonisk visualisering, 40 Yhp
 • Arkitektur- och byggkunskap, 20 Yhp
 • CAD – Bygg, 20 Yhp
 • Examensarbete, 10 Yhp
 • Interaktiv grafik, 10 Yhp
 • LIA 1, 65 Yhp
 • LIA 2, 65 Yhp
 • Postproduktion, 40 Yhp
 • Projektarbete, 80 Yhp
 • Visuell dramaturgi, 20 Yhp

Examen & Intyg

Utbildningen leder till kvalificerad yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN-stöd. 

Yrgo

Yrgo

Yrgo - högre yrkesutbildning

Yrgo är en väletablerad aktör som nyligen bytt namn. Yrgo anordnar utbildningar för dig som vill skaffa dig ett yrke, för dig som vill byta yrke och för dig som vill fördjupa dig i ett yrke. Varje år utbildar sig cirka...


Läs mer om Yrgo och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Yrgo


Tel: 031 - 367 31 00
www.yrgo.se

Recensioner

Linda   |   2018-07-05
En fantastiskt bra utbildning med engagerade och kunniga lärare!
          (5)
Malin   |   2018-06-14
Utbildningen har varit bra och saklig. Vi har fått lära oss många bra och användbara verktyg för arbetslivet. Vi har haft ett fantastiskt stöd av våran lärare. Jag är väldigt nöjd med min utbildning.
          (4)
Paula   |   2018-06-11
Riktigt bra och rolig utbildning! Har många utmaningar, bra lärare, intressanta uppgifter och möjligheter till jobb.
          (5)