Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

YH-utbildning

Game Creator Programmer

Yrgo, i Göteborg
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Vill du veta mer?

Game Creator Programmer

man jobbar framför dator

Starta din resa mot en spännande karriär i spelbranschen och lär dig allt du behöver för att bli en skicklig programmerare och spelutvecklare. Under dina två år hos oss får du lära dig att skapa högkvalitativa spel, från idé till färdig produkt. Du får genomföra flera olika spelprojekt och en stor del av utbildningen består av LIA, där du får testa dina nya kunskaper i praktiken och knyta värdefulla kontakter med experter inom branschen.

Framgångar och spel

Våra studerande producerar högkvalitativa spel redan under sin studietid och har bland annat vunnit priser på Swedish Game Awards och Sweden Game Conference. 

Din framtida karriär

Efter avslutad utbildning kommer du vara väl förberedd för en karriär inom spelbranschen, som spelprogrammerare, Software Engineer, Unity Developer, programmerare eller Scripter. Möjligheterna är oändliga, från att arbeta på stora spelföretag eller IT-byråer till att starta eget eller frilansa.

Om utbildningen

Utbildningen fokuserar på praktiskt genomförande av spelprojekt i grupper och kombinerar detta med teoriavsnitt för att ge dig en komplett bild av utvecklingsprocessen från prototyp till färdig produkt. Samtidigt ger vi möjlighet att fördjupa dig och utforska de delar av utbildningen som intresserar dig mest. Under utbildningen så har vi många nära samarbeten och spelprojekt tillsammans med Game Creator Artist, vilket lyfter båda utbildningarna till nya höjder.

Under utbildningen får du bland annat lära dig följande:

 • Utveckla interaktiva program och spel med hjälp av spelmotorer som exempelvis Unity och Unreal Engine.
 • Skriva feltolerant och optimerad programkod i C-baserade programmeringsspråk.
 • Generera och utvärdera spelidéer samt grundläggande speldesign.
 • Arbeta med agila utvecklingsmetoder.
 • Strukturera data och programmeringskod effektivt och arbeta med olika designmönster.
 • Designa och utveckla VR-applikationer.
 • Arbeta framgångsrikt i projektform tillsammans med andra yrkesroller.

Kursinnehåll

Kurser

5 poäng motsvarar en veckas heltidsstudier.

 • Applied Programming, 45p
 • Examensarbete, 40p
 • Game Design, 20p
 • Game Production, 35p
 • Game Programming, 50p
 • Lärande i arbete, 135p
 • Programming Fundamentals, 40p
 • Unreal Development, 35p
 • Virtual Reality, 30p

LIA (praktik)

LIA (Lärande i arbete) är yrkeshögskolans motsvarighet till praktik och är en av de mest uppskattade delarna av utbildningen. Det är en unik möjlighet att träna på din framtida yrkesroll och få erfarenhet redan under studietiden. LIA innebär också att du kan knyta värdefulla kontakter i arbetslivet som du kan ha nytta av efter utbildningen.

Studieupplägg och examen

Utbildningen genomförs på plats, omfattar 2 års studier på heltid och leder till en yrkeshögskoleexamen. Undervisningen varierar mycket och består bland annat av individuella arbeten, projektarbeten, föreläsningar och studiebesök. På Yrgo samarbetar vi tätt ihop med näringslivet och många av de föreläsare och handledare du stöter på under utbildningen kommer från branschen.

Dator och kursmaterial

Du behöver en laptop för dina studier. För den här utbildningen rekommenderar vi att du har en laptop med en NVIDIA GeForce RTX 2060 eller bättre grafikkort för att kunna hantera de krävande programvaror som används inom spelutveckling. Det är också viktigt att ha en kraftfull processor och tillräckligt med minne (16GB) för att kunna köra flera program samtidigt. Det tillkommer inga ytterligare obligatoriska kostnader för kursmaterial.

Så ansöker du

 1. Samla ihop dina betygsdokument och eventuellt andra dokument som du ska skicka med din ansökan.
 2. Skicka in din ansökan på webben via vårt ansökningssystem.

Skicka med

 • Digital kopia på dina gymnasiebetyg, det vill säga inskannade eller fotograferade kopior på dina originalbetyg som är signerade och datumstämplade.
 • Har du pågående behörighetsgivande studier måste du bifoga ett studieintyg.
 • Eventuellt andra dokument som visar att du uppfyller förkunskapskraven.

Förkunskaper och behörighet

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du uppfylla vissa förkunskapskrav:

Grundläggande behörighet

Innebär att du har en gymnasieexamen eller motsvarande. 

Särskilda förkunskaper

Godkända betyg (E/3/G) eller dokumenterade kunskaper eller erfarenheter som motsvarar följande kurser:

 • Engelska 6
 • Matematik 2
 • Programmering 1
 • Svenska 2

Har du pågående studier?

Har du pågående behörighetsgivande studier? Då kan du komplettera med dina betyg efter ansökningsperioden. Sista datum för komplettering av betyg är 14 juni. För att vi ska kunna veta att du läser behörighetsgivande studier måste du bifoga ett studieintyg i din ansökan.

Antagning och urval

Är det fler sökande som uppfyller förkunskapskraven än det finns platser gör vi ett urval för att avgöra vilka som blir antagna.

Hur görs urvalet?

Efter avslutad ansökningsperiod kommer de som uppfyller förkunskapskraven att få en inbjudan till urvalsproven, som består av ett muntligt och ett skriftligt prov. Det muntliga provet bedöms utifrån kommunikations- och problemlösningsförmåga. Det skriftliga provet bedöms utifrån kunskaper i programmering och problemlösningsförmåga. Proven bedöms av sakkunniga branschföreträdare och representant från Yrgo.

Antagningsbesked

Om du ansöker under ordinarie ansökningsperiod får du ditt antagningsbesked i juni. Gör du en sen ansökan får du ditt antagningsbesked så snart vi har behandlat din ansökan. 

HITTA DIN FRAMTID HOS YRGO

En yrkeshögskoleutbildning ger dig precis den kompetens som arbetslivet efterfrågar. Välj bland vårt stora och breda utbud. Yrgo, högre yrkesutbildning Göteborg, är en del av utbildningsförvaltningen i Göteborgs Stad och har ett av Sveriges bredaste utbud av yrkeshögskoleutbildningar. Varje år...

Läs mer om Yrgo och visa alla utbildningar.

Highlights