Visa studentum.se som: Mobil

Digital Designer

Yrgo
Sammanfattning
YH-utbildning
Göteborg
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: september 2022 - Göteborg

Digital Designer

Vill du jobba med design, teknik, UI, UX och motion design? Digital Designer är en designutbildning för dig som vill jobba som kreativ problemlösare. Under utbildningen lär du dig att arbeta professionellt och innovativt för att designa digitala produkter och tjänster.

Vad gör en Digital Designer?

Som Digital Designer arbetar du med UI-design, typografi, UX och motion design för formgivning av digitala koncept och produkter. Du tar fram varumärkesbyggande profiler, wireframes och designar hela eller delar av nya innovativa produkter och tjänster.

Du arbetar ofta i projektform tillsammans med exempelvis programmerare. Tillsammans skapar ni kreativa, behovsstyrda eller upplevelsebaserade lösningar som fungerar väl, är användarvänliga och ger användaren ett mervärde.

Yrkesroller och arbetsplatser

Efter utbildningen kan du bland annat jobba som Digital Designer, Frontend Designer, Motion Designer, UX Designer eller UI Designer. Din framtida arbetsplats kan vara på produkt- eller tjänstebolag, kommunikations-, reklam-, design- eller webbyrå, eller inhouse på företag.

Om utbildningen

Under utbildningen får du bland annat

 • lära dig hur design och teknik tillsammans skapar digitala produkter – alltifrån UI-design, UX-design, motion design och visuell design
 • arbeta professionellt i skarpa projekt mot kund och lära dig metoder för att arbeta agilt, det vill säga att arbeta med täta avstämningar, regelbundna delleveranser och löpande utvärderingar under ett projekts gång
 • lära dig utforma visuell design där pixlar, vektorer, grafisk form, typografi och detaljer förstärker förståelse och effekt
 • arbeta innovativt och konstruktivt, anpassat till den nya tekniken i vår omvärld
  kunskaper om programmering i exempelvis HTML och CSS
 • lära dig att skapa digitala tjänster och produkter, med fokus på användbarhet och användarupplevelse (UX).

LIA (praktik)

En stor del av utbildningen består av LIA (lärande i arbete), vilket är yrkeshögskolans version av praktik. Under LIA:n får du träning i yrkesrollen och kontakter i arbetslivet som mycket väl kan leda till jobb efter examen.

Kurser

5 poäng motsvarar en veckas heltidsstudier.

 • Designprocesser och digital designproduktion, 60 p
 • Examensarbete, 30 p
 • Frontendutveckling, programmering, 45 p
 • Lärande i arbete (LIA), 135 p
 • Motion design och digital bild, 50 p
 • UX-design, tillgänglighet och hållbarhet, 30 p
 • Visuell design, UI-design och strategi, 50 p

Studieupplägg och examen

Utbildningen är tvåårig, platsbunden och går på heltid. Den leder till en yrkeshögskoleexamen.

Undervisningen varierar mycket och består bland annat av projektarbeten, föreläsningar och studiebesök. Vi samarbetar tätt ihop med näringslivet och de flesta föreläsare och handledare är personer som arbetar inom området.

Samarbete med branschen

Vi har ett tätt samarbete med företag och organisationer i branschen, som bland annat deltar i utbildningens ledningsgrupp, föreläser och tar emot studerande på LIA (praktik).

Ledningsgruppen ser till att utbildningens innehåll håller en hög nivå och ger dig rätt kompetens. Följande branschaktörer deltar i ledningsgruppen:

Berge – Dear Friends – Forsman & Bodenfors – Charden – Habermax – Halmstad Högskola – Humblebee – ICA Reklam – Kolon Studio – Lundgren+Lindqvist – Polestar – Pulicis Sapient – Raket Webbyrå – Volvo – Volvo Cars – Stendahls Reklambyrå

Förkunskaper och behörighet

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du uppfylla vissa förkunskapskrav:

Grundläggande behörighet

Innebär att du har en gymnasieexamen eller motsvarande. 

Arbetsprov

För den här utbildningen ska du göra ett arbetsprov som du skickar med din ansökan. Arbetsprovet finns tillgängligt för nedladdning på yrgo.se under ordinarie ansökningsperiod 1 februari-15 april.

Hur ansöker jag?

 • Ladda ner arbetsprovet på yrgo.se.
 • Samla ihop alla de dokument du ska skicka med din ansökan.
 • Skicka in din ansökan på webben via vårt ansökningssystem på yrgo.se.

Skicka med

 • Digital kopia på dina gymnasiebetyg, det vill säga inskannade eller fotograferade kopior på dina originalbetyg som är signerade och datumstämplade
 • Eventuellt andra dokument som visar att du uppfyller förkunskapskraven
 • Arbetsprov

Antagning och urval

Uppfyller du inte förkunskapskraven får du besked om detta så fort vi har granskat din ansökan. Är det fler som uppfyller förkunskapskraven än det finns platser, så gör vi ett urval för att avgöra vilka som blir antagna.

Urvalet för denna utbildning gör vi baserat på ett muntligt och tekniskt/digitalt prov. Provet utgår från arbetsprovet och du bedöms på prioriterings- och problemlösningsförmåga, kommunikationsförmåga, tekniskt kunnande och finish, design/formgivning och kreativitet. Provet bedöms av sakkunnig branschföreträdare och representant från Yrgo.

Efter avslutad ansökningsperiod kommer du som uppfyller förkunskapskraven att få en inbjudan till urvalsprovet. Du genomför provet på plats i skolans lokaler och det tar cirka en halv dag.

Antagningsbesked

I juni får du ditt antagningsbesked. Gör du en sen ansökan får du ditt antagningsbesked så snart vi har behandlat din ansökan.

Yrgo

HITTA DIN FRAMTID HOS YRGO

En yrkeshögskoleutbildning ger dig precis den kompetens som arbetslivet efterfrågar. Välj bland vårt stora och breda utbud. Yrgo, högre yrkesutbildning Göteborg, är en del av utbildningsförvaltningen i Göteborgs Stad och har ett av Sveriges bredaste utbud av yrkeshögskoleutbildningar. Varje år...


Läs mer om Yrgo och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Yrgo


Tel: 031 - 367 31 00
Fax 031 - 367 31 20
www.yrgo.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 8 recensioner.

Mohamed El-Chehabi
Grym utbildning som erbjuder en komplett insikt i hur arbetslivet kommer se ut efter en examen. Nära kopplingar till arbetslivet och skarpa projekt med riktiga kunder. Mycket grupparbeten med andra klasser också (webbutvecklarna mestadels för att se hur man kommer jobba med framtida kollegor). Högt tempo, många program som man lär sig och fa...
Visa mer
-
På Yrgo Digital Designer får du lära dig alla relevanta verktyg för branschen. Det finns möjlighet att lära dig lite om allt eller att fördjupa dig i det som just Du tycker är intressant. Oavsett vad du väljer kan du tryggt kliva ut på arbetsmarknaden när du du är klar på Yrgo!
Johanna
Jag är jättenöjd med utbildningen Digital Designer! Lärokurvan går spikrakt uppåt och vi får alla verktyg och kunskaper vi behöver för att vara redo för arbetslivet. Vi lär oss många olika delar inom digital design och vi får möjlighet att fördjupa oss inom det som fångar ens intresse. De flesta projekt innebär ett samarbete med andra klasskompi...
Visa mer