Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Inga recensioner än

Masterprogram i global hälsa

Uppsala Universitet, i Uppsala
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2023

  • Klassrum
  • Uppsala

Om utbildningen

Masterprogrammet i global hälsa förbereder dig för arbete med globala hälsofrågor. Här får studenter från hela världen kunskap om och färdigheter i att analysera och lösa globala hälsoproblem genom att utveckla och utvärdera interventioner som förbättrar folkhälsan. Till våra fokusområden hör global barnhälsa, sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter, migration och global nutrition. Som våra alumner visar finns det goda jobbmöjligheter inom statliga, frivilliga och mellanstatliga organisationer efter avslutad programmet. Du kommer också ha en stark bas för att utveckla din karriär inom forskning. 

Programmet leder till en medicine masterexamen med global hälsa som huvudområde.

Så ansöker du

Examen på grundnivå om minst 180 hp inom medicin, vård, nutrition eller annat område relevant för global hälsa.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Masterexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights