Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Civilingenjörsprogrammet i informationsteknologi

Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Uppsala

Om utbildningen

Informationssamhället påverkar oss alla. Men hur kommer det att se ut i framtiden? Vill du vara med och bestämma det ska du söka detta program. Du lär dig designa, bygga och driva IT-system och får den grund som behövs för att utveckla nya system, tekniker och tillämpningar inom IT.

Civilingenjörsprogrammet i informationsteknologi i Uppsala är en hållbar utbildning med kunskaper som räcker länge. Teori och praktik, ofta i projektform, ger dig ett helhetsperspektiv som du kan använda både för dagens och morgondagens system. Du lär dig vad som behövs för att utveckla framtidens motsvarigheter till Google, Skype eller iPhone. Eller kanske utveckla proteser med inbyggda datorer eller lättanvända datorer som aldrig kraschar?

De första två åren studerar du främst programmering, datorsystemskonstruktion, matematik och elektronik. Därefter följer mer avancerade kurser inom till exempel datornätverk och distribuerade datorsystem, signalbehandling och matematik. De sista två åren kan du skräddarsy din utbildning utifrån ditt intresse. Du har också möjlighet att studera företagsekonomi och entreprenörskap.

Programmet leder till en civilingenjörsexamen.

Efter examen kan du arbeta inom en mängd områden. Yrkesroller för nya IT-ingenjörer kan vara till exempel konsult, projektledare eller utvecklare. Arbetsuppgifter kan vara avancerad produktutveckling, kravanalys eller systemdesign, ofta i nära samarbete med kunder och användare.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 eller Matematik E

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights