Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Kandidatprogram i speldesign och programmering

Uppsala Universitet, i Gotlands Län
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-04-15
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-04-15
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Gotlands Län
  • Sista ansökan: 2024-04-15

Om utbildningen

Kandidatprogrammet i speldesign och programmering är en akademisk utbildning som ger dig som student goda kunskaper i spelutveckling och mer specifika färdigheter i de tekniska delarna, dvs. programmeringen av spel. Du kommer att utveckla din förståelse för hur spel fungerar och påverkar såväl användarna som samhället i stort.

Programmet ger dig verktyg för att förstå och arbeta med spel på professionell nivå samt rustar dig för att kunna utveckla nya uttryck och upplevelser inom spelmediet. Utbildningen varvar praktisk spelutveckling i projektform med teoretiska kurser inom huvudområdet speldesign och biområdet datavetenskap.

Inom ämnet speldesign utforskas teorier och metoder i speldesign, spelutveckling och spelanalys. Som speldesigner behöver du goda kommunikativa färdigheter både för att kommunicera och samarbeta väl med ditt arbetslag och för att kunna forma spelarens upplevelse. Utbildningen innehåller därför kommunikationsträning för att utveckla ditt sätt att uttrycka dig, såväl muntligt som i text, bild och spel. Programmet ges i Visby.

Som programmerare får du under utbildningen de logiska och tekniska kunskaper som behövs för att utveckla spel. Utvecklingsprocessen kräver normalt insatser av speldesigners, grafiker, producenter, testare och programmerare. Därför kommer du också, i grupparbeten, att få träna de samarbetstekniska färdigheter som behövs i ett mångfacetterat, och i branschen ofta internationellt, spelutvecklingsprojekt.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet och Matematik 3c/Matematik D

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights