Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Kandidatprogram i arkeologi och antik historia

Uppsala Universitet, i Gotlands Län
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Gotlands Län

Om utbildningen

Vill du förstå varför vår värld ser ut som den gör och få en ökad förståelse för vår omvärld? Genom att läsa kandidatprogram i arkeologi och antik historia får du perspektiv på händelser och processer genom historien fram till idag och lär dig förstå hur de kan påverka framtidens samhällen. När det människan skapat och upplevt sätts i sitt sammanhang, blir det allt tydligare vart vi är på väg. Du väljer om du vill börja läsa programmet i Visby eller i Uppsala. Du kan under programmets gång byta studieort beroende på vilka ämnen du vill studera.

Programmet inleds med ett studieår om forntida samhällen och hur man kan studera dem med olika källor och metoder. Det andra läsåret inleder du med ämnesfördjupning genom att välja något av ämnena antikens kultur- och samhällsliv, arkeologi, assyriologi, egyptologi eller osteologi.

Du lär dig att granska och kritiskt utvärdera olika källmaterial för att besvara frågor om den djupa historien. Du lär dig att presentera egna analyser och slutsatser genom underbyggda och tydliga argument.

Programmet leder till en filosofie kandidatexamen med antikens kultur och samhällsliv, arkeologi, arkeologi med inriktning mot osteologi, egyptologi eller semitiska språk som huvudområde.

Programmet förbereder dig för arbete bland annat inom uppdragsarkeologi, utbildnings-, bistånds- och kultursektorn, miljövård, muséer, bibliotek och arkiv.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Historia 1b eller 1a1+1a2, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2, Engelska 6

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights