Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Psykologprogrammet

Uppsala Universitet, i Uppsala
Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Uppsala

Om utbildningen

Är du intresserad av människor och hur vi fungerar i olika sammanhang? Vårt psykiska välbefinnande är avgörande för att vi ska fungera i vardags- och arbetsliv. Inom Psykologprogrammet i Uppsala lär du dig att arbeta med människors psykiska hälsa och ohälsa. Du får arbeta med utredningar och åtgärder inriktade på individer, grupper, organisationer och fysisk miljö inom till exempel förskola, skola, sjukvård, kriminalvård, försvar eller socialtjänst.

Psykologprogrammet är en femårig yrkesutbildning med en fast struktur. Utbildningen ger både en gedigen teoretisk grund inom psykologi och praktiska färdigheter som behövs i psykologyrket.

Utvecklingspsykologi, personlighetspsykologi, socialpsykologi och biologisk psykologi präglar utbildningens första del. I de praktiska momenten ingår samtalsmetodik, testning samt en längre praktik på en arbetsplats där psykologer är verksamma. Du förbereds även för att kunna arbeta med behandlingsinsatser vid olika typer av psykologiska problem och förebyggande arbete. I utbildningen ingår även grundläggande psykoterapimoment.

Programmet leder till en psykologexamen.

Karriär: Din kommande arbetsplats finns inom statliga myndigheter, kommuner, landsting och den privata sektorn. Som psykolog kan du även arbeta med personal- och organisationsfrågor eller med arbetspsykologiska uppdrag, metod- och organisationsutveckling. Psykologexamen är forskningsförberedande och ger dig möjlighet att söka doktorandstudier.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller 2b eller 2c, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Examen & Intyg

Psykologexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights