Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Kandidatprogram i speldesign

Uppsala Universitet, i Gotlands Län
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-04-15
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-04-15
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Gotlands Län
  • Sista ansökan: 2024-04-15

Om utbildningen

Vill du utveckla spel på en professionell och internationell nivå? Är det du som kommer att ta de estetiska uttrycken och upplevelserna till nästa nivå inom spelbranschen? Då är det här utbildningen för dig. Här varvas teori med praktiskt arbete där du får testa dina nya kunskaper i team tillsammans med andra studenter. Kandidatprogrammet i speldesign ges i Visby, en miljö präglad av närhet mellan lärare och studenter.

Den här branschnära utbildningen ger dig goda inblickar i framtida arbetsmiljöer och du får möjlighet att knyta värdefulla kontakter. Teori inom ämnet Speldesign förenas med de kunskaper som krävs för att utveckla såväl digitala som analoga spel. Du får träning i att testa och designa för både användarvänlighet och affärsmål och inte minst för konstnärliga uttryck. Under utbildningen diskuterar vi också återkommande spelens inverkan på samhället och vilket ansvar det innebär att skapa massmediala produkter. Programmet ges i Visby.

Programmet leder till en filosofie kandidatexamen med speldesign som huvudområde.

Nivån på utbildningen håller världsklass och en hel del av våra tidigare studenter har tagit fram spel som prisats runt om i världen. Många tidigare studenter driver nu egna spelutvecklingsstudios eller arbetar på framgångsrika spelföretag i och utanför Sverige. Efter programmet finns möjligheter att studera vidare på magister- eller masterprogram i Sverige, Europa eller övriga världen.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet (med undantag för kravet på svenska) + Matematik 2a eller 2b eller 2c

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights