Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Humanioraprogrammet

Uppsala Universitet, i Uppsala
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-04-15
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-04-15
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Uppsala
  • Sista ansökan: 2024-04-15

Om utbildningen

Är du humanist? Vill du jobba med frågor om kultur och samhälle, utan att tumma på att kultur är ett begrepp med vid mening och att samhället är komplicerat? Då har du hittat rätt program.

Programmet tar sin utgångspunkt i att dagens och framtidens samhälle behöver väl utbildade humanister; personer som kan tänka självständigt och kritiskt, personer som kan fördjupa sig i olika kulturella frågor och sätta sig in i komplexa sammanhang. Under första terminen ligger fokus på aktuella samhällsfrågor och samhällsdebatter. Du utvecklar din förmåga att diskutera sakligt med förankring i vetenskaplig litteratur och du får metoder och verktyg för att presentera egna analyser i text och tal.

Följande fem terminer väljer du fritt bland ämnen inom humaniora, men du måste läsa tre terminer i ett egenvalt huvudområde. Du erbjuds även en programspecifik kurs som innehåller praktik och ger dig kunskaper och färdigheter som behövs på arbetsmarknaden. Programmet leder till en filosofie kandidatexamen med ett humanistiskt ämne som huvudområde.

Syftet med programmet är att ge dig en bra grund för alla yrken där man behöver kunna analysera, tänka kritiskt och kommunicera, exempelvis som utredare, kulturskribent eller debattör. Beroende på val av huvudämne ger programmet dig färdigheter som krävs för arbete vid exempelvis förlag, statlig myndighet, muséer eller arkiv. Det ger också en god grund för olika masterutbildningar och du får kontakt med arbetsgivare för att bli antagen till praktik.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Historia 1b eller 1a1+1a2, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights