Visa studentum.se som: Mobil

Masterprogram i energiteknik - ENTECH

Uppsala Universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Uppsala
120 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2022 - Uppsala
Sista ansökan: 2022-03-05

Om utbildningen

Masterprogrammet i energiteknik (InnoEnergy MSc Programme Energy Technologies, ENTECH) ger dig fördjupad kunskap om ny energiteknik kombinerad med kunskap och färdigheter inom innovation och entreprenörskap. I det tvååriga programmet, som ges helt på engelska, studerar du vid olika universitet under det första och andra året. Första året kan du studera vid Uppsala universitet eller vid Instituto Superior Técnico (IST) i Portugal. Andra året kan du studera vid Grenoble INP i Frankrike, Karlsruhe Institute of Technology (KIT) i Tyskland, Instituto Superior Técnico (IST) i Portugal eller vid Uppsala universitet.Programmet är modulärt uppbyggt, vilket innebär att du har utmärkta möjligheter att anpassa din studieprofil med hjälp av lärarna vid de olika universiteten.Programmet leder till en teknologie masterexamen med energiteknik som huvudområde samt en motsvarande examen från något av de andra lärosäten som deltar i samarbetetEfter examen kan du arbeta med energi och innovation inom företag och andra organisationer, eller fortsätta med forskarutbildning. Du får tillgång till ett brett personligt nätverk inom den europeiska energisektorn och kunskap för att leda innovation inom industrin eller i ditt eget nystartade företag.

Så ansöker du

Examen på grundnivå om minst 180 hp. Särskild behörighet till programmet anges på ENTECH:s webbplats.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Masterexamen

Uppsala Universitet

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...


Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Uppsala Universitet

Box 256
751 05 Uppsala

Tel: 018-471 00 00
Fax 018-471 20 00


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 20 recensioner.
Se alla skolans recensioner