Visa studentum.se som: Mobil

Masterprogram i digital humaniora

Uppsala Universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Uppsala
120 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2020 - Uppsala

Masterprogram i digital humaniora

Programmet i digital humaniora ger dig goda kunskaper om hur kraftfulla digitala redskap kan användas för att analysera, visualisera och beforska digitala medier och digitaliserat äldre material. Du lär dig också att digitalisera och bearbeta olika typer av text- och bildmaterial och hur dessa kan göras tillgängliga vid kulturarvsinstitutioner och i andra sammanhang. Programmet är tvärvetenskapligt och drivet av humanistiska frågeställningar. Ett genomgående inslag är övningar i kritisk granskning av digital teknik och dess användning i en rad områden inklusive kunskapsproduktion och kulturarv.Programmet leder till en filosofie masterexamen (Master of Arts, 120 credits) med digital humaniora som huvudområde. Efter ett års studier finns det möjlighet att ta ut en filosofie magisterexamen (Master of Arts, 60 credits).

Så ansöker du

Filosofie kandidatexamen med ett humanistiskt eller samhällsvetenskapligt ämne som huvudområde.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala Universitet

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...


Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Uppsala Universitet

Box 256
751 05 Uppsala

Tel: 018-471 00 00
Fax 018-471 20 00
www.uu.se


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,2)
Baseras på 19 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: