Visa studentum.se som: Mobil

Kompletterande lärarutbildning - Inriktning mot arbete i gymnasieskolan

Uppsala Universitet
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Uppsala
90 hp
Startdatum: Vår 2020 - Uppsala
Sista ansökan: 2019-10-15

Kompletterande lärarutbildning - Inriktning mot arbete i gymnasieskolan

Kompletterande lärarutbildning vänder sig till dig som redan har akademiska poäng i ett eller flera undervisningsämnen som finns i gymnasieskolan. Genom att komplettera med studier inom pedagogik och didaktik får du den kompetens som gör det möjligt för dig att få en lärarexamen och arbeta som ämneslärare.

Programmet är en påbyggnadsutbildning som bygger vidare på kunskaper från tidigare ämnesstudier. Det omfattar 90 hp och består av en utbildningsvetenskaplig kärna som bland annat innehåller pedagogik, ämnesdidaktik, ledarskap, betyg och bedömning, samt verksamhetsförlagd utbildning (VFU). VFU genomförs på en skola där du får möjlighet att testa dina nyförvärvade kunskaper och öva på att undervisa. Successivt kommer du att utveckla din förmåga att självständigt agera inför en klass och att ta ansvar.

Du kan läsa utbildningen antingen på campus i Uppsala eller på distans. Utbildningen på distans kan även läsas med en förkortad studietid med start till sommaren.

Programmet leder till en ämneslärarexamen med inriktning mot arbete i gymnasieskolan.
För mer information om Kompletterande lärarutbildning - Inriktning mot arbete i gymnasieskolan, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Examen & Intyg

Ämneslärarexamen, Ämneslärarexamen, grundnivå, Ämneslärarexamen, avancerad nivå

Uppsala Universitet

Uppsala Universitet

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...


Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Kompletterande lärarutbildning - Inriktning mot arbete i gymnasieskolan

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Uppsala Universitet

Box 256
751 05 Uppsala

Tel: 018-471 00 00
www.uu.se


Beställ information

För att få mer information om Kompletterande lärarutbildning - Inriktning mot arbete i gymnasieskolan via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 19 recensioner.
Se alla skolans recensioner