Visa studentum.se som: Mobil

Kandidatprogram i speldesign

Uppsala Universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Gotlands Län
180 hp
Startdatum: Höst 2019 - Gotlands Län
Antagningshistorik

Kandidatprogram i speldesign

Vill du utveckla spel på en professionell och internationell nivå? Är det du som ska ta nästa steg i uttryck och upplevelser inom spelbranschen? Då är det här utbildningen för dig. Här varvas teori med praktiskt arbete där du får testa dina nya kunskaper i team tillsammans med andra studenter. Programmet ges på Campus Gotland i Visby, en miljö präglad av närhet mellan lärare och studenter.

Det är en branschnära utbildning som ger dig en inblick i din framtida arbetsmiljö samt möjligheten att knyta värdefulla kontakter. Den teoretiska delen innefattar kunskap om program men också psykologiska delar som lär dig att skapa användarvänliga spel för både nytta och nöje. Därtill får du kunskap inom etik som förbereder dig för den makt en spelutvecklare faktiskt har i sitt arbete.
 
Kurserna börjar från grunden och via praktiska spelprojekt blir innehållet mer komplext och omfattande. Du får lära dig om prototypproduktion, dokumentation, kommunikation, narrativ, spelsystem och spelanalys.
 
Nivån på utbildningen håller världsklass och många av våra tidigare studenter har tagit fram spel som prisats i hela världen. Få de verktyg, färdigheter och branschkontakter du behöver för att nå så långt du vill.

Programmet leder till en filosofie kandidatexamen med speldesign som huvudområde.

Karriär: Våra tidigare studenter driver egna utvecklingsstudios eller arbetar på framgångsrika spelföretag i och utanför Sverige. Efter programmet finns möjligheter att studera vidare på magister- eller masterprogram i och utanför Sverige.

Ort: Visby
Starttermin: höst

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Matematik B. Eller: Matematik 2a / 2b / 2c

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Uppsala Universitet

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...


Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Uppsala Universitet

Box 256
751 05 Uppsala

Tel: 018-471 00 00
www.uu.se


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 19 recensioner.
Se alla skolans recensioner