Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Kandidatprogram i energiomställning - hållbarhet och ledarskap

Uppsala Universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Gotlands Län
Klassrum
180 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2023 - Gotlands Län
Sista ansökan: 2023-04-16
Antagningshistorik

Om utbildningen

Vill du vara med och leda arbetet med energiomställning mot ett mer hållbart sätt att producera och använda energi? Kandidatprogrammet i energiomställning - hållbarhet och ledarskap vänder sig till dig som vill delta i arbetet med att identifiera och genomföra lösningar på energiområdet utifrån ett brett hållbarhetsperspektiv genom en internationell eller nationell karriär.

Utbildningen bygger på tvärvetenskap där du läser ämnen inom naturvetenskap, teknik och samhällsvetenskap och där innehållet kännetecknas av ett brett hållbarhetsperspektiv. Profilering mot ledarskap handlar om att få redskap för att förstå och värdera utmaningar och möjligheter i energiomställningsarbetet.

Genom en hög grad av studentaktivt lärande utvecklar du förmågor i att kommunicera med olika experter och samhällsaktörer. Som ledare i energiomställningsarbetet måste du kunna värdera olika lösningar utifrån målsättningen om ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbart samhälle. Programmet ges på engelska.

Programmet leder till en naturvetenskaplig kandidatexamen med hållbar energiomställning som huvudområde.

Arbetstillfällen finns både i nationella och internationella företag, till exempel energibolag, entreprenörer, energibyråer, bostadsbolag, konsultfirmor, i organisationer och på myndigheter. På arbetsmarknaden finns en mångfald av möjligheter på energiområdet, exempelvis som energistrateg, konsult, hållbarhetsansvarig eller miljökommunikatör.

Ort: Visby

Så ansöker du

Grundläggande behörighet och Matematik 3b eller 3c/Matematik C, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2, Engelska 6

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Hitta till utbildaren

Uppsala Universitet

Box 256
751 05 Uppsala

Tel: 018-471 00 00
Fax 018-471 20 00


Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.