Visa studentum.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

E-commerce Manager

TUC Yrkeshögskola
Sammanfattning
YH-utbildning
Distans
Distans med träffar
400 YH-p (80 veckor, ca 2 år)
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: augusti 2023 - Distans
Sista ansökan: Ansökan öppnar i dec-jan.

E-commerce Manager

Vill du ha ett omväxlande yrke där du får driva och utveckla morgondagens e-handel? Vill du främja och utveckla digital handel genom ett strategiskt och omväxlande arbete? En E-Commerce Manager kan arbeta inom flera olika områden som rör e-handel och digitalisering inom handeln. E-handeln växer snabbt och det råder stor brist på personal med rätt kompetens. Under den 2-åriga utbildningen lär du dig bland annat om digital marknadsföring, digitala affärer, affärsutveckling, webbanalys, konverteringsoptimering, affärsekonomi och projektledning. Du får även möjlighet att under totalt 22 veckor utbildas i skarpt läge på företag som arbetar med e-handel.

Vad arbetar du med?

Som E-commerce Manager arbetar du med att driva och utveckla digital handel. Du har kunskap om hela e-handelsflödet, allt från logistik- och försäljningsprocesser till inköp av e-handelslösningar. Ditt mål är att utveckla affären, öka lönsamheten och skapa kundvärde vilket du gör genom både strategiskt och operativt arbete.

Du är en fena på försäljning och marknadsföring via digitala kanaler så som sociala medier, bloggar, nyhetssajter, sökmotorer och e-post. Samtidigt förstår du vikten av att mäta och analysera aktiviteter på webben för att öka trafiken till e-handeln. För att få e-handels besökare att bli kunder jobbar du aktivt med konverteringsoptimering. Du har även kunskap om kundpsykologi och lär dig identifiera nya målgrupper och anpassa erbjudanden efter dem.

Genom ständig strategisk omvärldsanalys hänger du med i den snabba utvecklingen inom försäljning och köpbeteende. I din yrkesroll jobbar du även med företagsekonomi, bland annat med att göra lönsamhetsberäkningar, sätta priser och ta fram ekonomiska beslutsunderlag. Som projektledare för hela eller delar av e-handeln kan du jobba i både stora och små företag. Ju större företaget är desto mer strategiskt arbete kan du förvänta dig i yrkesrollen.

Efter examen

Redan idag finns en stor efterfrågan på E-commerce Managers på arbetsmarknaden och efter examen har du kunskaper och erfarenheter som är starkt efterfrågade. Jobben finns inom alla branscher, både små och stora företag, nationella och internationella, B2C-företag och B2B-företag. Du kan arbeta som E-Commerce Manager eller e-handelsansvarig men också som marknadskoordinator, affärsutvecklare, projektledare eller konsult inom e-handel. Du kan även jobba på webb- eller mediebyrå eller bemanningsföretag. Företagen som vill anställa dig säljer allt från mode, sport och inredning till mat och upplevelser. 

Att studera på distans
Att studera på distans innebär stor frihet, men också stort eget ansvar. Det gäller att ha självdisciplin och du har ansvar för studietiden. Du kan själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för webbaserade föreläsningar, tentor, uppgifter osv. Utbildningen är till största delen webbaserad men innehåller också träffar i Jönköping. Totalt tio träffar som varje gång är en till tre dagar. De kan tex innehålla praktiska övningar, tentamen, föreläsningar, diskussioner, redovisningar och grupparbeten.

För mer information om E-commerce Manager, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningens innehåll

 • Affärsmannaskap & marknadsstrategi, 20 YH-p
 • Digital transformation & affärsutveckling inom e-handel, 25 YH-p
 • E-handel 1, bas & innehållsdesign, 20 YH-p
 • E-handel 2, kommunikation inom e-handel, 15 YH-p
 • E-handel 3, digital försäljning & kundrelationer, 20 YH-p
 • E-handel 4, webbanalys, 30 YH-p
 • E-handel 5, digital marknadsföring, 30 YH-p
 • Examensarbete, 20 YH-p
 • IT, kravställning & inköp inom e-handel, 20 YH-p
 • Juridik för en E-commerce Manager, 20 YH-p
 • LIA 1, 50 YH-p
 • LIA 2, 60 YH-p
 • Logistik & Supply Chain Management, 20 YH-p
 • Projektledning, 25 YH-p
 • Resurser & ekonomi inom e-handel, 20 YH-p
 • Strategisk omvärldsanalys, 20 YH-p

LIA/Praktik

Under knappt en tredjedel av utbildningen, närmare bestämt 22 veckor, kommer dina studier vara förlagda till en arbetsplats på så kallat Lärande i arbete, LIA. Här får du under handledning vidareutveckla dina kunskaper i verklig miljö och du utbildas i skarpt läge.

Ansökan och behörighet

 • Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan
 • Urval

Urvalet görs på det sammanlagda värdet av poäng på särskilt prov som består av två delar.

Särskilt urvalsprov del 1
Alla behöriga sökande får genomföra ett särskilt urvalsprov i form av en webbprov. Provet ska mäta den sökandes logiska förmåga. Max 25 poäng.

Särskilt urvalsprov del 2
De 150 sökande med högst resultat på webbprov går vidare till särskilt urvalsprov del 2. Det särskilda urvalsprovet genomförs i form av gruppintervju där muntlig dialog förs kring olika situationer. Provet ska mäta den sökandes förmåga att kommunicera i olika situationer. Max 25 poäng.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning erhålls en yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel hos CSN.

TUC Yrkeshögskola

TUC Yrkeshögskola

Hemligheten bakom TUC:s och våra studerandes framgångar, består av att vi tillsammans levererar det som arbetsmarknaden vill ha; ambitiösa människor med högaktuell kunskap som flyger in i yrkesrollen med kortast möjliga startsträcka. Våra utbildningar är framtagna i nära samarbete med...


Läs mer om TUC Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: E-commerce Manager

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till TUC Yrkeshögskola

TUC Yrkeshögskola

Hamnparken 2
573 35 Tranås


Samarbete med arbetslivet

Utbildningen är framtagen tillsammans med arbetslivet. Innehållet i utbildningen är format efter dess krav på kompetens, vilket gör dig eftertraktad som färdig E-commerce Manager.

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(2,5)
Baseras på 16 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen E-commerce Manager från TUC Yrkeshögskola, fyll i följande uppgifter: