Visa studentum.se som: Mobil

E-commerce Manager

TUC Yrkeshögskola
Sammanfattning
YH-utbildning
Distans, Stockholm
400 YH-p (80 veckor, ca 2 år)
Heltid
CSN-berättigad

E-commerce Manager

I januari 2022 får vi besked av MYH om vi får starta utbildningen på nytt.

Vill du ha ett omväxlande yrke där du får driva och utveckla morgondagens e-handel? Vill du främja och utveckla digital handel genom ett strategiskt och omväxlande arbete? En E-Commerce Manager kan arbeta inom flera olika områden som rör e-handel och digitalisering inom handeln. E-handeln växer snabbt och det råder stor brist på personal med rätt kompetens. Under den 2-åriga utbildningen lär du dig bland annat om digital marknadsföring, digitala affärer, affärsutveckling, webbanalys, konverteringsoptimering, affärsekonomi och projektledning. Du får även möjlighet att under totalt 22 veckor utbildas i skarpt läge på företag som arbetar med e-handel.

Utbildningen finns i Stockholm samt på distans med närträffar i Jönköping.

Vad arbetar du med?

Som E-commerce Manager arbetar du med att driva och utveckla digital handel. Du har kunskap om hela e-handelsflödet, allt från logistik- och försäljningsprocesser till inköp av e-handelslösningar. Ditt mål är att utveckla affären, öka lönsamheten och skapa kundvärde vilket du gör genom både strategiskt och operativt arbete.

Du är en fena på försäljning och marknadsföring via digitala kanaler så som sociala medier, bloggar, nyhetssajter, sökmotorer och e-post. Samtidigt förstår du vikten av att mäta och analysera aktiviteter på webben för att öka trafiken till e-handeln. För att få e-handels besökare att bli kunder jobbar du aktivt med konverteringsoptimering. Du har även kunskap om kundpsykologi och lär dig identifiera nya målgrupper och anpassa erbjudanden efter dem.

Genom ständig strategisk omvärldsanalys hänger du med i den snabba utvecklingen inom försäljning och köpbeteende. I din yrkesroll jobbar du även med företagsekonomi, bland annat med att göra lönsamhetsberäkningar, sätta priser och ta fram ekonomiska beslutsunderlag. Som projektledare för hela eller delar av e-handeln kan du jobba i både stora och små företag. Ju större företaget är desto mer strategiskt arbete kan du förvänta dig i yrkesrollen.

Efter examen

Redan idag finns en stor efterfrågan på E-commerce Managers på arbetsmarknaden och efter examen har du kunskaper och erfarenheter som är starkt efterfrågade. Jobben finns inom alla branscher, både små och stora företag, nationella och internationella, B2C-företag och B2B-företag. Du kan arbeta som E-Commerce Manager eller e-handelsansvarig men också som marknadskoordinator, affärsutvecklare, projektledare eller konsult inom e-handel. Du kan även jobba på webb- eller mediebyrå eller bemanningsföretag. Företagen som vill anställa dig säljer allt från mode, sport och inredning till mat och upplevelser. 

Att studera på distans
Att studera på distans innebär stor frihet, men också stort eget ansvar. Det gäller att ha självdisciplin och du har ansvar för studietiden. Du kan själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för webbaserade föreläsningar, tentor, uppgifter osv. Utbildningen är till största delen webbaserad men innehåller också träffar i Jönköping. Totalt tio träffar som varje gång är en till tre dagar. De kan tex innehålla praktiska övningar, tentamen, föreläsningar, diskussioner, redovisningar och grupparbeten.

För mer information om E-commerce Manager, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningens innehåll

Distans

 • Affärsekonomi, 20 YH-p
 • Affärsjuridik inom e-handel, 15 YH-p
 • Affärsmannaskap, 15 YH-p
 • Data insight, webbanalys & konvertering inom E-handel, 50 YH-p
 • Digital marknadsföring & digitala affärer, 35 YH-p
 • Digital transformation, affärsutveckling & marknadsstrategi inom E-handel, 25 YH-p
 • Examensarbete, 20 YH-p
 • Försäljning, 20 YH-p
 • Kommunikation & teambuilding, 15 YH-p
 • LIA 1, 50 YH-p
 • LIA 2, 60 YH-p
 • Logistik, Supply Chain Management, IT & inköp, 30 YH-p
 • Projektledning & projektmetodik, 25 YH-p
 • Strategisk omvärldsanalys, 20 YH-p

Stockholm

 • Affärsekonomi, 20 YH-p
 • Affärsjuridik inom e-handel, 15 YH-p
 • Data insight, webbanalys & konvertering inom e-handel, 50 YH-p
 • Digital marknadsföring, 35 YH-p
 • Digital transformation, affärsutveckling & marknadsstrategi inom e-handel, 20 YH-p
 • E-handel, 35 YH-p
 • Examensarbete, 20 YH-p
 • Försäljning, 20 YH-p
 • Kommunikation & teambuilding, 15 YH-p
 • LIA 1, 50 YH-p
 • LIA 2, 60 YH-p
 • Logistik, Supply Chain Management, IT & inköp, 15 YH-p
 • Projektledning & projektmetodik, 25 YH-p
 • Strategisk omvärldsanalys, 20 YH-p

LIA/Praktik

Under knappt en tredjedel av utbildningen, närmare bestämt 22 veckor, kommer dina studier vara förlagda till en arbetsplats på så kallat Lärande i arbete, LIA. Här får du under handledning vidareutveckla dina kunskaper i verklig miljö och du utbildas i skarpt läge.

Ansökan och behörighet

 • Behörighet för yrkeshögskolan

Urval Stockholm

Urval görs av 150 sökande på sammanlagda meritpoäng av betyg och poäng på särskilt prov.

De 150 sökande som har högst meritpoäng på betyg erbjuds särskilt prov. Om sökande tackar nej till särskilt prov, eller ej närvarar går erbjudandet vidare till nästa sökande med högst meritvärde.

Det särskilda provet genomförs i form av gruppintervju där muntlig dialog förs kring olika situationer. Provet ska mäta den sökandes förmåga att kommunicera, strukturera och lösa problem. Max 25 poäng.

Dessa förmågor är en förutsättning för att den sökande ska kunna utveckla en kompetens i att ansvara för, planera och analysera olika projekt och säljaktiviteter, samt leda informativa möten och utveckla goda kundrelationer.

Urval distans

Urvalet görs på det sammanlagda värdet av poäng på särskilt prov som består av två delar.

Särskilt urvalsprov del 1
Alla behöriga sökande får genomföra ett särskilt urvalsprov i form av ett webbprov. Provet ska mäta den sökandes logiska förmåga. Max 25 poäng.

Särskilt urvalsprov del 2
De 150 sökande med högst resultat på webbprovet går vidare till särskilt urvalsprov del 2. Det särskilda urvalsprovet genomförs i form av gruppintervju där muntlig dialog förs kring olika situationer. Provet ska mäta den sökandes förmåga att kommunicera, strukturera och lösa problem. Max 25 poäng.

Dessa förmågor är en förutsättning för att den sökande ska kunna utveckla en kompetens i att ansvara för, planera och analysera olika projekt och säljaktiviteter, samt leda informativa möten och utveckla goda kundrelationer.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning erhålls en yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel hos CSN.

TUC Yrkeshögskola

TUC Yrkeshögskola

Har du ett speciellt yrke du drömmer om, och är intresserad av den bästa vägen dit? Vi erbjuder flera olika yrkeshögskoleutbildningar, alla i nära samarbete med näringslivet. Börja plugga hos oss och om ett par år har du ett yrke som...


Läs mer om TUC Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: E-commerce Manager

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till TUC Yrkeshögskola

TUC Yrkeshögskola

Hamnparken 2
573 35 Tranås


Samarbete med arbetslivet

Utbildningen är framtagen tillsammans med arbetslivet. Innehållet i utbildningen är format efter dess krav på kompetens, vilket gör dig eftertraktad som färdig E-commerce Manager.

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,1)
Baseras på 11 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen E-commerce Manager från TUC Yrkeshögskola, fyll i följande uppgifter: