Visa studentum.se som: Mobil

Account Manager

Att arbeta som Account Manager passar dig som tycker om sociala relationer och att möta utmaningar, och som vill ha ett yrke där drivkraft och affärssinne är viktiga personliga egenskaper. Detta är den perfekta utbildningen för dig som vill ha en komplett utbildning inom försäljning, marknadsföring och ekonomi och där målet är att du ska utveckla din personliga säljstil, och utveckla din förmåga att driva en affär till avslut. Utbildningen sker på distans med närträffar i Linköping.

Vad arbetar du med?

Redan under utbildningens första veckor läser du om personlig och praktisk försäljning för att hitta din personliga säljteknik. Det är en utveckling som fortlöper under hela utbildningen, och även i din framtida yrkesroll.

Du lär dig säljkonceptet i sin helhet, från att ta fram kundsegment, till att boka besök, göra analys, föreslå produkt eller tjänst och driva affären till avslut. Att utföra säljarbetet på ett kundorienterat sätt, att förhandla och bygga förtroenden, samt att hantera olika säljsituationer blir naturligt för dig. Samtidigt får du kompetens inom projektledning, ekonomi och affärsjuridik.

Efter avklarad utbildning kan du agera som Account Manager. Du har ett gott affärsmannaskap och mycket goda kunskaper inom marknadsföring och kommunikation.

Efter examen

Du har kompetens inom försäljning, marknadsföring, ekonomi och projektledning – en kombination som gör dig mycket attraktiv. Du kan arbeta som Account Manager, företagssäljare, säljledare inom business-to-business-försäljning eller med marknadsföring. Beroende på intresse och annan kompetens kan du söka dig till den bransch som du är intresserad av, t ex teknisk försäljning eller tjänsteförsäljning. Företagssäljare är ett varierande yrke som innebär mycket eget ansvar och självdisciplin. Det råder en stor brist på Account Manager och det är svårt för företag att hitta säljare med rätt kompetens. Möjligheten att få ett arbete är mycket god!

Att studera på distans

Att studera på distans innebär stor frihet, men också stort eget ansvar. Det gäller att ha självdisciplin och du har ansvar för studietiden. Du kan själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för webbaserade föreläsningar, tentor, uppgifter osv. Utbildningen är till största delen webbaserad men innehåller också fysiska träffar (sk närträffar) i Linköping som sker vid 8 tillfällen under utbildningen och är 1-2 dagar per gång. De kan tex innehålla praktiska övningar, tentamen, föreläsningar, diskussioner, redovisningar och grupparbeten.

För mer information om Account Manager, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningens innehåll

 • Affärsjuridik & avtal, 25 YH-p
 • Affärsmannaskap, 15 YH-p
 • Business English, 25 YH-p
 • Digitala affärer, 15 YH-p
 • Examensarbete, 15 YH-p
 • Företagsekonomi, 25 YH-p
 • Försäljningsstrategier, 25 YH-p
 • Internationell försäljning, 15 YH-p
 • Key Account Management, 20 YH-p
 • Kommunikation & förhandlingsteknik, 20 YH-p
 • Kund & försäljningskunskap, 35 YH-p
 • LIA 1, 60 YH-p
 • LIA 2, 50 YH-p
 • Marknadsföring, 25 YH-p
 • Projektledning i säljprocessen, 20 YH-p
 • Säljarens ekonomi, 10 YH-p

LIA/Praktik

En viktig del av utbildningen är också Lärande i arbete, LIA, då dina studier är förlagda till en arbetsplats. Som studerande är du ute på ditt LIA-företag under två olika perioder om totalt 22 veckor. På så sätt lär du känna arbetslivet och får förståelse för yrkesrollen.

Ansökan och behörighet

 • Behörighet för yrkeshögskolan
 • Särskilda förkunskaper: lägsta betyg E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper
  • Svenska 3 eller Svenska som andraspråk 3, 100 p
 • Urval

Urval görs på sammanlagda meritpoäng av betyg och poäng på särskilt prov.

De 100 behöriga med högst meritpoäng kallas till ett särskilt urvalsprov. Det särskilda urvalsprovet genomförs i form av gruppintervjuer där muntlig dialog förs kring olika situationer. Det särskilda urvalsprovet ska mäta den sökandes förmåga att kommunicera, strukturera och lösa problem.

Dessa förmågor är en förutsättning för att den sökande ska kunna utveckla en kompetens i att ansvara för och planera säljprojekt, samt leda informativa möten kring försäljning och utveckla ett gott bemötande gentemot kunder. Max 20 poäng.

Samarbeten med arbetslivet

Vi har ett starkt samarbete med arbetslivet, och tillsammans med dem har vi utvecklat denna utbildning. Utbildningen ger dig de kunskaper som företagen efterfrågar när de ska anställa Account Manager. Detta ger dig ett nätverk med företag i behov av säljare och du blir mycket attraktiv på arbetsmarknaden. Vi samarbetar bla med Riksbyggen, Bravura, Releasy, Office Management, TaxiCaller och Café Bar.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning erhålls en yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad.

TUC Yrkeshögskola

TUC Yrkeshögskola

Har du ett speciellt yrke du drömmer om, och är intresserad av den bästa vägen dit? Vi erbjuder flera olika yrkeshögskoleutbildningar, alla i nära samarbete med näringslivet. Börja plugga hos oss och om ett par år har du ett yrke som...


Läs mer om TUC Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Account Manager

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till TUC Yrkeshögskola

TUC Yrkeshögskola

Hamnparken 2
573 35 Tranås


Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 1 recensioner.

OO
Det finns många negativa aspekter gällande utbildningen. Du får inte hjälp med att söka LIA plats (vet inte om detta påverkats av pandemin, men så är det just nu iallafall). Din utbildning hänger på att du får en bra lärare i kursen, för det är väldigt spretigt med deras kunskap om att lära ut. Otydliga inlämningsuppgifter, väldigt sällan feedba...
TUC Yrkeshögskola Kommentar:
Tråkigt att höra att du inte är nöjd med utbildningen. När det gäller LIA så skriver vi så här på vår hemsida: "Det är vårt ansvar att du får en LIA-plats på ett företag. I största möjliga mån ordnar du själv en LIA-plats, vi stöttar dig i hela processen och hjälper dig där det behövs." Som studerande får man stöttning i form av LIA-genomgångar/...
Visa mer

Samarbete med arbetslivet

Vi har ett starkt samarbete med arbetslivet, och tillsammans med dem har vi utvecklat denna utbildning. Utbildningen ger dig de kunskaper som företagen efterfrågar när de ska anställa Account Manager. Detta ger dig ett nätverk med företag i behov av säljare och du blir mycket attraktiv på arbetsmarknaden. Vi samarbetar bla med Riksbyggen, Bravura, TaxiCaller och Café Bar.

Recensioner
Recensioner
(3,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(3,1)
Baseras på 11 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Account Manager från TUC Yrkeshögskola, fyll i följande uppgifter: