YH-utbildning

Systemutvecklare .NET

TUC Yrkeshögskola, i Linköping
Längd
420 YH-p (84 veckor, ca 2 år)
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
augusti 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Öppen för sen ansökan.
Utbildningsform
Klassrum
Längd
420 YH-p (84 veckor, ca 2 år)
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
augusti 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Öppen för sen ansökan.
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Systemutvecklare .NET

Tycker du om att lösa problem och vill arbeta med att utveckla system och applikationer? Utbilda dig då till systemutvecklare. NET och du arbetar med den senaste webbtekniken samtidigt som du har full koll på morgondagens teknik. Som systemutvecklare .NET arbetar du både med att utveckla och förändra olika system och applikationer. Du jobbar i en snabb och dynamisk bransch i ständig förändring, som konsult eller med inhouse-uppdrag. 

Vad arbetar du med?

.NET är en av de största plattformarna inom systemutveckling och här får du lära dig allt om programmering, en av yrkesrollens grundstenar. Att leda och ansvara för arbetet i design och konstruktion, och att utveckla avancerade grafiska användargränssnitt blir för dig en självklarhet.

Programmering i C#, utformning av algoritmer, TDD och publiceringsverktyg är några av de många begrepp du lär dig för att delta i alla faser i programvaruutvecklingsprocessen. Du jobbar med objektorienterad programvaruutveckling i C# och programmeringsteknikerna JavaScript, HTML5 och CSS. Hantering av Kanban, SCRUM och agila utvecklingsmetoder ingår också i ditt arbete. Efter utbildningen har du en helhetssyn på programutveckling och kan delta i samtliga faser i programutvecklingsprocessen. Som utvecklare har du en viktig roll när det gäller systemens säkerhet och drift, allt för att förebygga hacking, och annat obehörigt tillträde.

Utvecklingen går fort framåt och utbildningen lär dig därför att snabbt ta till dig de förändringar som sker inom systemutveckling. Från testning till resultat arbetar du med utveckling och uppföljning i olika projekt. Du kommunicerar på ett affärsmässigt sätt, både internt och externt.

Sverige har akut brist på systemutvecklare som har rätt kompetens så med vår utbildning är du mycket eftertraktad. Efter examen kan du arbeta som systemutvecklare .net, systemutvecklare, programutvecklare, applikationsutvecklare eller webbdesigner. Efterfrågan av systemutvecklare finns i de flesta branscher och jobbmöjligheterna är så gott som oändliga.

Dator

För att du ska kunna tillgodose dig utbildningen på bästa sätt, rekommenderar vi att du har tillgång till en egen bärbar dator. För att datorn ska klara programvaran som ingår i undervisningen behöver du en dator med:

Hårddisk: 256GB SSD
RAM: 8 GB
CPU: Intel Core i5

För mer information om Systemutvecklare .NET, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

augusti 2024

  • Klassrum
  • Linköping
  • Sista ansökan: Öppen för sen ansökan.

Utbildningens innehåll

  • Examensarbete, 50 YH-p
  • Informationsarkitektur & databasutveckling, 25 YH-p
  • IT-säkerhet för utvecklare, 20 YH-p
  • JavaScript och HTML, 30 YH-p
  • Kommunikation & affärsmannaskap, 15 YH-p
  • LIA 1, 50 YH-p
  • LIA 2, 70 YH-p
  • Programmering .NET, grund, 20 YH-p
  • Programmering .NET, fördjupning, 50 YH-p
  • Publiceringsverktyg och UX, 30 YH-p
  • Test, verifiering & certifiering, 20 YH-p
  • Utvecklingsmetoder, 20 YH-p
  • Webbapplikationer & mobil utveckling, 25 YH-p

LIA/Praktik

En viktig del av utbildningen är Lärande i arbete (LIA) och är yrkeshögskolans motsvarighet till praktik. Det innebär att du som studerar, praktiskt tillämpar och lär dig ditt yrke ute på en arbetsplats. Du får handledning av personal som arbetar i yrkesrollen och du följer arbetsplatsens rutiner. Cirka en tredjedel av utbildningen är LIA där du lär dig yrkesrollen. LIAn är en mycket uppskattad del av utbildningen och ger dig en viktig och bra förståelse för vad som förväntas av dig som yrkesverksam. Den kan också ge dig värdefulla kontakter i arbetslivet som du kan ha nytta av efter examen.

I de flesta fall kan du välja att göra din LIA på den ort som passar dig. Om det inte finns företag på din hemort som anställer yrkesrollen du utbildar dig till, kan du behöva genomföra LIA på annan ort. Du kan då ansöka om merkostnadslån hos CSN.

Ansökan och behörighet

  • Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan
  • Särskilda förkunskaper: lägsta betyg E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper
    • Matematik 2
    • Programmering 1

Urval

Om antalet behöriga sökande överstiger antalet utbildningsplatser görs ett urval. Urvalet sker utifrån de urvalsgrunder som presenteras nedan och denna process genererar poäng som ökar dina chanser att komma in på utbildningen. Urvalet görs på värdet av särskilt prov, max nio poäng.

Om antalet behöriga sökande överstiger antalet utbildningsplatser får alla behöriga genomföra ett digitalt urvalsprov. Provet mäter förmåga att arbeta lösningsorienterat i grupp, analysförmåga och problemlösningsförmåga.

Vid samma poäng görs ett urval i form av lottning.

Samarbeten med arbetslivet

Denna utbildning är framtagen tillsammans med arbetslivet. Utbildningens innehåll är format efter dess krav på kompetens, vilket gör dig eftertraktad som färdig systemutvecklare .net. Vi samarbetar bl a medIver, Itost, Xlent, Zoezi, Onslip, Knowit, Wistbo, Webking, Consid och Wexer.

”Det råder stor brist på Systemutvecklare .net. För att kunna säkerställa framtidens behov av denna kompetens, samt tillgodose våra kunders behov av utveckling av olika interna system behövs det utbildas många, många fler.” Pierre Ekroth, Muneris IT

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning erhålls en yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN. 

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Systemutvecklare .NET

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 2

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
3/5
Student TUC Systemutvecklare
19 jan 2023
Varierande

Vill skriva en recension för denna utbildning. När jag sökte recensioner fanns det inte mycket information att få. Detta är mina tankar och upplevelser: - Utbildningen är otr...

TUC Yrkeshögskola
19 apr 2024
Tack för dina synpunkter om utbildningen! Om du inte redan har gjort det så kontakta gä...
Visa mer
1/5
T
25 okt 2022

oengagerade utbildningsledare, dålig struktur och dåligt innehåll. Har absolut inte lärt mig lika mycket som jag hade hoppats. Rekommenderas EJ.

TUC Yrkeshögskola
Hamnparken 2
573 35 Tranås

TUC Yrkeshögskola

Hemligheten bakom TUC:s och våra studerandes framgångar, består av att vi tillsammans levererar det som arbetsmarknaden vill ha; ambitiösa människor med högaktuell kunskap som flyger in i yrkesrollen med kortast möjliga startsträcka. Våra utbildningar är framtagna i nära samarbete med...

Läs mer om TUC Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Highlights