Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Systemutvecklare .NET

TUC Yrkeshögskola
Sammanfattning
YH-utbildning
Linköping
Klassrum
420 YH-p (84 veckor, ca 2 år)
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: september 2023 - Linköping
Sista ansökan: 2023-04-19

Videoreportage

Systemutvecklare .NET

Tycker du om att lösa problem och vill arbeta med att utveckla system och applikationer? Utbilda dig då till systemutvecklare. NET och du arbetar med den senaste webbtekniken samtidigt som du har full koll på morgondagens teknik. Som systemutvecklare .NET arbetar du både med att utveckla och förändra olika system och applikationer. Du jobbar i en snabb och dynamisk bransch i ständig förändring, som konsult eller med inhouse-uppdrag. 

Vad arbetar du med?

.NET är en av de största plattformarna inom systemutveckling och här får du lära dig allt om programmering, en av yrkesrollens grundstenar. Att leda och ansvara för arbetet i design och konstruktion, och att utveckla avancerade grafiska användargränssnitt blir för dig en självklarhet.

Programmering i C#, utformning av algoritmer, TDD och publiceringsverktyg är några av de många begrepp du lär dig för att delta i alla faser i programvaruutvecklingsprocessen. Du jobbar med objektorienterad programvaruutveckling i C# och programmeringsteknikerna JavaScript, HTML5 och CSS. Hantering av Kanban, SCRUM och agila utvecklingsmetoder ingår också i ditt arbete. Efter utbildningen har du en helhetssyn på programutveckling och kan delta i samtliga faser i programutvecklingsprocessen. Som utvecklare har du en viktig roll när det gäller systemens säkerhet och drift, allt för att förebygga hacking, och annat obehörigt tillträde.

Utvecklingen går fort framåt och utbildningen lär dig därför att snabbt ta till dig de förändringar som sker inom systemutveckling. Från testning till resultat arbetar du med utveckling och uppföljning i olika projekt. Du kommunicerar på ett affärsmässigt sätt, både internt och externt.

Efter examen

Sverige har akut brist på systemutvecklare som har rätt kompetens så med vår utbildning är du mycket eftertraktad. Efter examen kan du arbeta som systemutvecklare .net, systemutvecklare, programutvecklare, applikationsutvecklare eller webbdesigner. Efterfrågan av systemutvecklare finns i de flesta branscher och jobbmöjligheterna är så gott som oändliga.

Dator

För att du ska kunna tillgodose dig utbildningen på bästa sätt, rekommenderar vi att du har tillgång till en egen bärbar dator. För att datorn ska klara programvaran som ingår i undervisningen behöver du en dator med:

Hårddisk: 256GB SSD
RAM: 8 GB
CPU: Intel Core i5

För mer information om Systemutvecklare .NET, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningens innehåll

 • Examensarbete, 50 YH-p
 • Informationsarkitektur & databasutveckling, 20 YH-p
 • IT-säkerhet för utvecklare, 20 YH-p
 • JavaScript och HTML, 30 YH-p
 • Kommunikation & affärsmannaskap, 15 YH-p
 • LIA 1, 50 YH-p
 • LIA 2, 70 YH-p
 • Programmering .NET, grund, 20 YH-p
 • Programmering .NET, fördjupning, 50 YH-p
 • Publiceringsverktyg och UX, 30 YH-p
 • Test, verifiering & certifiering, 20 YH-p
 • Utvecklingsmetoder, 25 YH-p
 • Webbapplikationer & mobil utveckling, 25 YH-p

LIA/Praktik

Under 24 veckor av utbildningen kommer dina studier vara förlagda till en arbetsplats på så kallat Lärande i arbete, LIA. Här får du under handledning vidareutveckla dina kunskaper inom systemutvecklarens olika arbetsområden i verklig miljö och du utbildas i skarpt läge.

Ansökan och behörighet

 • Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan
 • Särskilda förkunskaper: lägsta betyg E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper
  • Matematik 2
  • Programmering 1
 • Urval

Urvalet görs på poäng av särskilt prov.

Alla behöriga sökande får genomföra ett särskilt prov i form av en webbprov. Provet ska mäta den sökandes förmåga att lösa problem. Max 35 poäng.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning erhålls en yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN. 

TUC Yrkeshögskola

TUC Yrkeshögskola

Hemligheten bakom TUC:s och våra studerandes framgångar, består av att vi tillsammans levererar det som arbetsmarknaden vill ha; ambitiösa människor med högaktuell kunskap som flyger in i yrkesrollen med kortast möjliga startsträcka. Våra utbildningar är framtagna i nära samarbete med...


Läs mer om TUC Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Event, Öppet hus

Din framtid - live med TUC

Torsdagen den 16 mars kl 17.00-18.30 ses vi på Teams (webbaserat). Under några timmar kommer du att få höra allt om fördelarna med att plugga en yrkeshögskoleutbildning och inspireras inför framtiden. Vi tar dig även hela vägen genom ansökningsprocessen och berättar allt från hur du gör din ansökan till att du får besked. Med på det digitala eventet kommer verksamhetsansvariga att vara med, och de svarar gärna på dina frågor och funderingar.

Mer information om eventet hittar du på vår hemsida, tucsweden.se.

Välkommen på Öppet hus

Torsdagen den 9 mars kl 15.00-19.00 öppnar vi dörrarna till våra skolor i Stockholm, Linköping, Tranås och Jönköping. Här får du möjligheten att se våra fina och ljusa lokaler, allt från salar och grupprum till uppehållsrum och kök. Representanter från arbetslivet kommer att finnas på plats, en perfekt möjlighet att prata om yrkesrollen du är intresserad av. Personal från TUC visar runt och svarar på dina frågor. Här finns också möjligheten att få hjälp med din ansökan.

Mer information om eventet hittar du på vår hemsida, tucsweden.se.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Systemutvecklare .NET

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till TUC Yrkeshögskola

TUC Yrkeshögskola

Hamnparken 2
573 35 Tranås


Recensioner

Snittbetyg: 2

Baseras på 2 recensioner.

Student TUC Systemutvecklare

Vill skriva en recension för denna utbildning. När jag sökte recensioner fanns det inte mycket information att få. Detta är mina tankar och upplevelser: - Utbildningen är otroligt genomtänkt vad gäller innehåll av kurser och praktik. - Det är stor variation på lärare. Vi har dom lärare som verkligen försöker och anpassar sig. Sen finns det l...

Visa mer
T

oengagerade utbildningsledare, dålig struktur och dåligt innehåll. Har absolut inte lärt mig lika mycket som jag hade hoppats. Rekommenderas EJ.

Samarbete med arbetslivet

Denna utbildning är framtagen tillsammans med arbetslivet. Utbildningens innehåll är format efter dess krav på kompetens, vilket gör dig eftertraktad som färdig systemutvecklare .net. Vi samarbetar bl a med Centric Professionals, Dfind, Consid, Emmio, Entiros, InStudy, Itost Affärsutveckling, Maintmaster Systems, Muneris IT, TopDesk IT Software, USC IT Solutions och Zoezi.

”Det råder stor brist på Systemutvecklare .net. För att kunna säkerställa framtidens behov av denna kompetens, samt tillgodose våra kunders behov av utveckling av olika interna system behövs det utbildas många, många fler.” Pierre Ekroth, Muneris IT

Recensioner
Recensioner
(2,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(2,4)
Baseras på 18 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Systemutvecklare .NET från TUC Yrkeshögskola, fyll i följande uppgifter: