Visa studentum.se som: Mobil

Träffa och chatta med skolor live på Digitala utbildningsmässan den 7 oktober! Anmäl dig nu 🎓✨

Hotel & Restaurant Manager

TUC Yrkeshögskola
Sammanfattning
YH-utbildning
Distans
300 YH-p (60 veckor, ca 1,5 år)
Heltid
Studiemedelsberättigad
Distans
Startdatum: januari 2022 - Distans
Sista ansökan: 2021-10-17
Event
2021-09-29

Hotel & Restaurant Manager

Arbetar du inom hotell- eller restaurangbranschen och vill ta nästa kliv i karriären? Då har vi vidareutbildningen för dig. Besöksnäringen ökar kraftigt i Sverige och med den även hotell- och restaurangbranschen och det råder stor brist på personal med rätt kompetens. Som Hotel & Restaurant Manager leder, planerar och utvecklar du verksamheten. Utbildningen sker på distans, vilket betyder att du själv väljer när och var du ska studera. Detta kombineras med intressanta och givande dagar i Jönköping.

Hur ser den nya yrkesrollen ut?

I din yrkesroll ser du helheten i både hotell- och restaurangnäringen, och du planerar och organiserar verksamheten. Genom att ha kontroll över utbud och efterfrågan ökar du företagets lönsamhet, och du gör det tillsammans med försäljning och marknadsföring.

Gästerna är både svenska och internationella och du anpassar deras behov genom att ansvara för kvalificerad nivå på service och värdskap.

För att kunna leda och utveckla en personalgrupp på ett pedagogiskt och situationsanpassat sätt, får du kunskaper om bla olika ledarstilar, grupprocesser och konflikthantering. Du lär dig även om arbetsrätt, rekrytering och personalvård. På många arbetsplatser anordnas event, därför ingår även eventplanering i utbildningen.

LIA - Lärande i arbete

Under sammanlagt fjorton veckor kommer dina studier att vara förlagda till en arbetsplats, så kallat Lärande i arbete, LIA. Under denna period får du ett helhetsperspektiv inom hotell och/eller restaurang genom att följa verksamhetens olika avdelningar. Du utvecklar även din kompetens som ledare under praktiken.

Efter examen

Den svenska konkurrenskraften stärks av besöksnäringens omställning och hållbara utveckling vilket skapar förutsättningar för fler jobb, runt om i hela landet. Vår utbildning är anpassad efter marknadens behov och på så sätt har du den kompetens som efterfrågas. Som Hotel & Restaurant Manager arbetar du med helheten i mindre företag. I större företag jobbar du som hotellchef, konferenschef och receptionschef eller ledare inom restaurang och servicenäringen.

Att studera på distans

Att studera på distans innebär stor frihet, men också stort eget ansvar. Du ansvarar för din studietid och det gäller att ha självdisciplin. Du kan själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för distanslektioner, tentor, uppgifter osv. Utbildningen är till största delen webbaserad men innehåller även träffar i Jönköping. Träffarna kan tex innehålla praktiska övningar, tentamen, föreläsningar, redovisningar och grupparbeten.

För mer information om Hotel & Restaurant Manager, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningens innehåll

 • Affärsutveckling & marknadsföring, 15 YH-p
 • Branschjuridik, 10 YH-p
 • Business english, 15 YH-p
 • Ekonomi, 20 YH-p
 • Eventplanering, 10 YH-p
 • Examensarbete, 10 YH-p
 • Food and beverages management, 15 YH-p
 • Hotell & besöksnäring, 15 YH-p
 • Kalkylering & försäljning, 15 YH-p
 • Kommunikation, 15 YH-p
 • Ledarskap & teamarbete, 25 YH-p
 • LIA 1, 30 YH-p
 • LIA 2, 40 YH-p
 • Livsmedel- & alkohollagstiftning, 10 YH-p
 • Projekt & projektledning, 15 YH-p
 • Revenue Management, 25 YH-p
 • Värdskap & service management, 15 YH-p

LIA/Praktik

Under sammanlagt fjorton veckor kommer dina studier att vara förlagda till en arbetsplats, så kallat Lärande i arbete, LIA. Under denna period får du ett helhetsperspektiv inom hotell och/eller restaurang genom att följa verksamhetens olika avdelningar. Du utvecklar även din kompetens som ledare under praktiken.

Ansökan och behörighet

 • Behörighet för yrkeshögskolan
 • Särskilda förkunskaper: lägsta betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper
  • Konferens & evenemang
  • Service & bemötande 1

eller

 • Branschkunskap inom restaurang & livsmedel
 • Service & bemötande 1

Yrkeserfarenhet: Relevant yrkeserfarenhet inom hotell och/eller restaurang som omfattar minst 2 år på 100%.

Urval
Urvalet görs på det sammanlagda värdet meritvärdet av betyg, yrkeserfarenhet och poäng av särskilt prov.

Det särskilda urvalsprovet genomförs i form av gruppintervjuer där muntlig dialog förs kring olika situationer. Provet mäter den sökandes förmåga att kommunicera i olika situationer. Max 20 poäng

Relevant yrkeserfarenhet ger utökad meritpoäng. Poäng räknas på yrkeserfarenhet från 2 år upp till 5 år inom hotell och/eller restaurang. Varje månad ger ett värde av 1 poäng. Max 36 poäng

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN. 

TUC Yrkeshögskola

TUC Yrkeshögskola

Har du ett speciellt yrke du drömmer om, och är intresserad av den bästa vägen dit? Vi erbjuder flera olika yrkeshögskoleutbildningar, alla i nära samarbete med näringslivet. Börja plugga hos oss och om ett par år har du ett yrke som...


Läs mer om TUC Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Event

Din framtid - live med TUC

Varmt välkommen till det webbaserade eventet Din framtid – live med TUC! Under några timmar kommer vi att berätta om fördelarna med yrkeshögskolan och presentera de utbildningar vi startar i januari. Självklart reder vi ut allt kring behörigheter och antagning som du behöver veta. Ta fram kalendern och boka in onsdagen den 29 september 2021.

Mer information om eventet hittar du på vår hemsida, tucsweden.se.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2021-09-29    Tid:   17:00 - 19:45  

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hotel & Restaurant Manager

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till TUC Yrkeshögskola

TUC Yrkeshögskola

Hamnparken 2
573 35 Tranås


Samarbete med arbetslivet

Denna utbildning har initierats av och formats tillsammans med representanter från arbetslivet och medlemmar av krögarföreningen Taste och Visita. Därmed ger utbildningen dig den kompetens som arbetslivet efterfrågar när de ska anställa, vilket gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden. Bland företagen som står bakom utbildningen finns bland andra Destination Jönköping, Grand Hotel Jönköping, Vox Hotel, Hooks Herrgård, Scandic Elmia, Scandic Portalen, Elite Stora Hotellet Jönköping, Isaberg Mountain Resort, First Hotel Jönköping och Clarion Collection Packhuset.

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,1)
Baseras på 11 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hotel & Restaurant Manager från TUC Yrkeshögskola, fyll i följande uppgifter: