Visa studentum.se som: Mobil
Sammanfattning
Yh-utbildning
Linköping
400 YH-p (80 veckor, ca 2 år)
Heltid
CSN-berättigad
Erbjudande
2019-10-22

Videoreportage

Logistiker

Logistiken får en allt större betydelse i företag och organisationer och som logistiker styr du flöden av material, information och betalningar. För att skapa effektiva flöden arbetar du med ständiga förbättringar och maximerar värde samtidigt som du minimerar slöseri. Målet är att leverera en vara eller tjänst på rätt plats och i rätt tid, på ett så konkurrenskraftigt sätt som möjligt. Logistikern är spindeln i nätet som arbetar med både operativa och strategiska logistikfrågor.

Vad arbetar du med?

I ditt arbete som logistiker är processer och flöden nyckelbegrepp. Den interna logistiken står i fokus, men även ämnen som yttre logistik, processinriktad verksamhetsutveckling, Lean, inköp, ledarskap, projektledning och kvalitet. Med din breda kunskap i Lean vet du hur produktionsteknik och produktionslogistik påverkar företagets ekonomiska resultat.

Du lär dig att analysera, planera, styra och utveckla företagets produktionslogistik så att material, maskiner och människor används så effektivt som möjligt. Med fokus på internationell, spedition och outsourcing styr du den globala logistikverksamheten. Du blir väl insatt i begreppet produktkvalitet och kan använda de verktyg som finns för att mäta och förbättra kvalitet. Du lär dig lösa problem, att presentera dem, samt att leda och genomföra projekt och processer. IT-system är en viktig del och du kan tillämpa och ansvara för att IT-system implementeras som stöd för logistik- och produktionsstyrning. Du arbetar med systematiskt miljö- och kvalitetsarbete.

Utbildningens områden spänner över både logistik, teknik, kvalitet och inköp vilket ger dig en bred bas och ett flertal inriktningar att jobba inom.

Efter examen

Listan med exempel på jobb som du är kvalificerad för är lång. Du kan bla arbeta som logistiker, produktionslogistiker, produktionsplanerare, produktionsutvecklare, produktionsledare eller Lean-koordinator. Efter examen arbetar du i tillverkningsindustrin, tjänste- och transportföretag, IT-branschen, byggbranschen eller i den offentliga sektorn. Förutsättningarna på arbetsmarknaden är goda då företagens behov av kompetens är stort och framtiden för dig som logistiker är därför mycket lovande.

För mer information om Logistiker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningens innehåll

 • Examensarbete, 20 YH-p
 • Flödesekonomi, 25 YH-p
 • Företagsekonomi, 20 YH-p
 • Grundläggande logistik, 25 YH-p
 • Inköp, 10 YH-p
 • Internationell logistik, 15 YH-p
 • IT-stöd för produktionslogistik, 15 YH-p
 • Kommunikation, 10 YH-p
 • Kvalitet, miljö & hållbarhet, 15 YH-p
 • Lean-inriktad produktionsekonomi, 20 YH-p
 • Ledarskap, 15 YH-p
 • LIA 1, 25 YH-p
 • LIA 2, 45 YH-p
 • LIA 3, 45 YH-p
 • Logistiksystemets utveckling i praktiken, 25 YH-p
 • Processbaserad verksamhetsutveckling, 25 YH-p
 • Produktionslogistik, 30 YH-p
 • Projektledning & projektmetodik, 15 YH-p

LIA/Praktik

Under 23 veckor av utbildningen kommer dina studier vara förlagda till en arbetsplats på så kallat Lärande i arbete, LIA. Här får du under handledning vidareutveckla dina kunskaper i verklig miljö och du utbildas i skarpt läge.

Ansökan och behörighet

 • Behörighet för Yrkeshögskolan
 • Särskilda förkunskaper: Svenska 2, Matematik 2, Engelska 5 eller motsvarande kompetens

Observera! Saknar du kursen Matematik 2? Då kan vi i mån av plats erbjuda en förutbildning i denna kurs som ger dig möjligheten att bli behörig till utbildningen.Läs mer på vår hemsida.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning erhålls en yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN.

TUC Yrkeshögskola

TUC Yrkeshögskola


Har du ett speciellt yrke du drömmer om, och är intresserad av den bästa vägen dit? Vi erbjuder flera olika yrkeshögskoleutbildningar, alla i nära samarbete med näringslivet. Börja plugga hos oss och om ett par år har du ett yrke som...


Läs mer om TUC Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Erbjudande

Ansökningshjälp

Vet du vilken utbildning du ska söka och behöver hjälp med din ansökan? Vill du veta vad som gäller med de olika behörigheterna? Då är du varmt välkommen till oss på TUC i Jönköping, Tranås, Linköping och Stockholm. Under två eftermiddagar per ort finns vi på plats och hjälper dig med de frågor och funderingar du har.

Ingen föranmälan krävs

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-10-22    Tid:   15:00 - 17:00 Stockholm, Linköping, Tranås och Jönköping

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Logistiker

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till TUC Yrkeshögskola

TUC Yrkeshögskola

Hamnparken 2
573 35 Tranås


Samarbete med arbetslivet

Vi har ett mycket starkt samarbete med arbetslivet, och tillsammans med dem har vi utvecklat denna utbildning som ger dig de kunskaper som företagen efterfrågar när de ska anställa logistiker. Vi samarbetar bla med Logistiktransportstiftelsen i Sverige, Euroform, Saab AB, OEM Electronics, Toyota, Scanfil och Manpower.

”Behovet av logistiker är stort. Handeln ökar med ökade varuflöden och E-handeln blir större. Detta ställer ökade krav. Arbetet blir mer komplext, volymerna större och alla leveranser sker idag globalt”. John Wedel, Logistiktransportstiftelsen i Sverige

Beställ information

För att få mer information om Logistiker via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla skolans recensioner