Visa studentum.se som: Mobil

Tränarprogrammet

Örebro universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Örebro
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Örebro
Antagningshistorik

Tränarprogrammet

Tränarprogrammet är för dig som vill jobba med att planera, genomföra och utvärdera olika former av träning med fokus både på hälsa och prestation, riktad till såväl barn och ungdomar som vuxna och äldre.Under utbildningens gång varvas och integreras baskunskaper från idrottens anatomi, fysiologi och psykologi med tillämpningar inom exempelvis träningslära, nutrition, idrottsskador och rehabilitering, coaching och ledarskap. Du får träna din personliga färdighet i att konstruera och genomföra träningsprogram, leda grupper och individer samt utföra tester och bedömningar av olika idrottsrelaterade färdigheter. Genomgående tränas du även i att tillämpa ett kritiskt granskande förhållningssätt till den kunskap du möter. I det självständiga arbete som ingår ställs dina förmågor att självständigt urskilja, formulera och lösa problem till sin spets.En viktig del i programmet är den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU). Här får du utveckla din roll som tränare/coach genom att omsätta dina teoretiska och praktiska färdigheter i ett verksamhetsområde du är extra intresserad av. Under din VFU får du dessutom goda tillfällen att stärka din relation till idrottsrörelsen och tänkbara arbetsgivare inom fältet.Vi ser att studenter från Tränarprogrammet är attraktiva på arbetsmarknaden exempelvis som fystränare inom elitidrotten, egenföretagare inom idrotts- och träningsbranschen (till exempel som personlig tränare), idrottskonsulenter och föreningsutvecklare eller kopplat till träning för prevention och behandling av sjukdom.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Idrott och hälsa 1, Matematik 2a / 2b / 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b / 1a1 +1a2. Eller: Idrott och hälsa A, Matematik B, Naturkunskap B, Samhällskunskap A.

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Örebro universitet

701 82 ÖREBRO

Tel: 019-30 30 00
Fax 019-33 02 38


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,1)
Baseras på 16 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: