Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Analysvetenskapligt program i kemi med inriktning mot forensik

Örebro universitet, i Örebro
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Örebro

Om utbildningen

Att spåra, analysera, kvantifiera och identifiera olika kemiska (grund) ämnen och material är en viktig uppgift inom många områden. För att säkra att mediciner inte innehåller skadliga kemikalier, idrottare inte är dopade, marken inte är förorenad med kemiska föroreningar, eller att mat inte innehåller bakterier eller gifter, krävs det kunskap i analysvetenskap. Inom det kriminaltekniska området, forensik, används naturvetenskapliga metoder för att koppla spår, till exempel DNA, gifter, narkotika eller oljespill, till brott.Vårt kemiprogram är unikt i Sverige för att vi utöver kemi också ger dig kunskap inom biologi och juridik. Allt för att du ska kunna göra utredningar i ett kriminaltekniskt laboratorium, inom läkemedels- och kemiindustrier, eller inom statliga utrednings- och övervakningsorgan. Blandningen av teoretiska och laborativa inslag är mycket uppskattad av våra kemistudenter och passar dig som gillar att lösa problem genom att kombinera praktik med teori.Sista året på utbildningen har du möjligheten att studera kemi utomlands, exempelvis forensik vid Glasgow Caledonian University i Skottland, kemi vid Cape Breton University i Canada eller Ostrava University i Tjeckien. Du avslutar dina studier med ett självständigt arbete inom något av våra forskningsområden, du har då möjlighet att använda universiteteta laboratorier med avancerad utrustning för kemisk analys.Det finns även möjlighet att göra examensarbete i samarbete med företag. Kemister finns inom flera branscher och kan specialisera sig inom många olika områden och arbetsmarknaden för kemister bedöms vara mycket god (www.naturvetarna.se).Lärarna bedriver forskning inom ramen för analysvetenskap och använder sina specialkunskaper och kontakter med näringslivet och myndigheter i undervisningen.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Biologi 2, Fysik 1a eller 1b1+1b2, Kemi 2 och Matematik 3b eller Matematik 3c eller Matematik C.

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Örebro universitet
701 82 ÖREBRO

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...

Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar.

Highlights