Visa studentum.se som: Mobil

Vet du inte riktigt vad du ska plugga? 🎓📚 Besök vår Digitala utbildningsmässa den 30 september kl. 08.00 -18.00 och ta reda på det! ✨ Läs mer om mässan här!

Tränarprogrammet

Örebro universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Örebro
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Örebro
Antagningshistorik

Tränarprogrammet

Tränarprogrammet är en treårig utbildning som är uppbyggd för att ge dig aktuella och vetenskapligt grundade kunskaper och en helhetssyn på tränarskap. Du har också möjlighet att inom ramen för utbildningen välja att profilera dig mot en specifik idrott eller ett område. Inom ramen för programmet läses både träningslära med inriktning mot prestationsidrott och träningslära med inriktning mot hälsa, friskvård och äldre individer.Tränarprogrammet är mångvetenskapligt, vilket innebär att det vilar såväl på en naturvetenskaplig, som en beteendevetenskaplig grund. Syftet med detta är att du ska få en så bred och omfattande förståelse av träningsprocessen som möjligt. Studierna är starkt kopplad till aktuell forskning och varvar teoretiska studier med praktiska moment i laboratorium, träningsanläggningar och fältmiljö.I utbildningen ingår bland annat studier inom ämnesområden som idrottsfysiologi, anatomi och rörelselära, nutrition, idrottspsykologi, ledarskap och coaching men även entreprenörskap för att förbereda dig i rollen som företagare. För att stärka relationen till idrottsrörelsen och tänkbara arbetsgivare ingår verksamhetsförlagd utbildning (VFU) kopplad till din kommande roll som tränare/rådgivare.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Idrott och hälsa 1, Matematik 2a / 2b / 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b / 1a1 +1a2. Eller: Idrott och hälsa A, Matematik B, Naturkunskap B, Samhällskunskap A.

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Örebro universitet

701 82 ÖREBRO

Tel: 019-30 30 00
Fax 019-33 02 38


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,1)
Baseras på 16 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: