Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterprogram i intelligent robotik och automation

Örebro universitet, i Örebro
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Örebro

Om utbildningen

Masterprogrammet i intelligent robotik och automation är för dig som har en teknisk högskoleingenjörs- eller kandidatexamen (inom t ex datateknik, maskinteknik, elektroteknik) och som vill fördjupa dig inom robotik, automation, artificiell intelligens och maskininlärning. Dessa är områden som har blivit oumbärliga inom många branscher, och som även håller på att förändra våra vardagsliv. Utbildningen gör dig redo att arbeta med avancerad teknikutveckling inom ledande företag. Du kommer att ha eftertraktade kunskaper inom främst datateknik men även inom maskinteknik och elektroteknik, så att du kan arbeta med både hårdvaru- och mjukvarudelarna av ett intelligent system som till exempel ett självstyrande fordon eller ett sensornätverk för att mäta olika miljöfaktorer i en stad. Programmet är tvåårigt och leder till en masterexamen i datateknik. Det innehåller både obligatoriska kurser som ger en bra grund, och valbara/valfria kurser som låter dig sätta ihop din egen portfölj av kompetenser. Det finns dessutom möjlighet att göra ett projekt i samarbete med industrin under år 1, och under år 2 gör du ett examensarbete som också kan vara inom industrin eller andra branscher. Dina lärare kommer att vara aktiva forskare inom robotik, artificiell intelligens och maskininlärning med omfattande erfarenheter av att samarbete med industri och samhälle, så att du kan vara säker på att få en utbildning som ligger i den tekniska framkanten.

Så ansöker du

Examen om 180 högskolepoäng i ett tekniskt huvudområde, 30 högskolepoäng i matematik samt 15 högskolepoäng programmering där datastrukturer och algoritmer ingår. Dessutom krävs Svenska 3 och Engelska 6.

Examen & Intyg

Masterexamen
Örebro universitet
701 82 ÖREBRO

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...

Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar.

Highlights