Visa studentum.se som: Mobil

Masterprogram i kulturvetenskaper - Arkeologi, biblioteks- och informationsvetenskap, historia eller religionsvetenskap

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Växjö
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Växjö

Om utbildningen

Vill du lära dig förstå varför samhällen ser ut på olika sätt, såväl idag som genom historien, med utgångspunkt i kultur? Studera en master och bli kulturvetare! Genom att läsa kulturvetenskap kommer du i kontakt med många olika sätt att förhålla dig till kultur som begrepp och aktuella kulturarvsfrågor.I programmet får du träning i att analysera kultursammanhang och frågor om kulturarvets betydelse för människor och samhällen. Du utvecklar en förmåga att resonera och argumentera. Kunskap som du kan använda dig av för att förhålla dig till en mängd samhälleliga, intellektuella, globalt politiska och etiska frågor. Du får verktyg som hjälper dig att förstå, granska och förhålla dig till tankemönster gamla som nya som används i nyheter och medier, populärkultur och kulturdebatter. Efter examen är du som kulturvetare redo för kvalificerade arbetsuppgifter inom kultursektorn. Du kan arbeta på bibliotek eller museum, jobba inom utbildnings- eller arkivsektorn. En master gör dig kvalificerad för vidare forskarutbildning.
För mer information om Masterprogram i kulturvetenskaper - Arkeologi, biblioteks- och informationsvetenskap, historia eller religionsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå samt särskild behörighet: 1-90 hp i något av ämnena arkeologi, biblioteks- och informationsvetenskap, historia, religionshistoria, religionsvetenskap där det ingår ett självständigt arbete om minst 15 hp eller motsvarande. Engelska A/Engelska 5 och Svenska B/Svenska 2 eller motsvarande.

Så ansöker du

Du ansöker till utbildningen via antagning.se.

Examen, diplom m.m.

Masterexamen

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Att studera är mer än att bara utbilda...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Masterprogram i kulturvetenskaper - Arkeologi, biblioteks- och informationsvetenskap, historia eller religionsvetenskap

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet

Pedalstråket 11
392 31 Kalmar

Tel: 0772-28 80 00
lnu.se


Linnéuniversitetet Facebook

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,2)
Baseras på 5 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Masterprogram i kulturvetenskaper - Arkeologi, biblioteks- och informationsvetenskap, historia eller religionsvetenskap från Linnéuniversitetet, fyll i följande uppgifter: