Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Nationalekonomprogrammet

Linnéuniversitetet, i Växjö
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Är du intresserad av samhällsfrågor samtidigt som du har ett intresse för matematik och statistik? Då är denna utbildning i nationalekonomi något för dig. Programmet rustar dig väl för ett jobb som nationalekonom med såväl teoretiska som praktiska kunskaper.Nationalekonom är ett framtidsyrke i en globaliserad värld där samhällsaktörer i allt högre utsträckning måste förhålla sig till den ekonomiska omgivningen. Ekonomiska analyser och dataanalyser utgör en viktig grund för informerat beslutsfattande. Som student utbildas du till en samhällsanalytiker med god kännedom om finans och samhällsekonomiska frågor samt utrustas med relevanta teoretiska och empiriska analysverktyg.Denna utbildning ger dig alltså inte bara teoretiska och praktiska kunskaper inom nationalekonomi och statistik, utan även orientering inom andra samhällsvetenskapliga områden. Vårt program i nationalekonomi studerar samspelet mellan individer, företag och marknader samt andra aktörer som staten och Riksbanken.Frågor som nationalekonomer intresserar sig för är politisk ekonomi, arbetslöshet, tillväxt, inflation, skattepolitik och penningpolitik. Med en kandidatexamen i nationalekonomi kan du få jobb som analytiker av internationell och svensk ekonomi, enskilda marknader (exempelvis den finansiella marknaden) och utvärdera ekonomiska reformer och åtgärdsprogram.På tre år ger utbildningen grundläggande, fördjupade och avancerade kunskaper i nationalekonomins teori och praktik. Du kommer också att lära dig hantera kvantitativa metoder inom statistik och matematik. Under utbildningen ges goda möjligheter att läsa utomlands. Du kommer att få lära dig att göra självständiga arbeten genom uppsatser och din kandidatuppsats i nationalekonomi kan även innehålla praktik.
För mer information om Nationalekonomprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Växjö

Behörighet

Grundläggande behörighet + Engelska 6, Matematik 3b alt. Matematik 3c och Samhällskunskap 1b alt. Samhällskunskap 1a1 + 1a2.

Så ansöker du

Du ansöker till utbildningen via antagning.se.

Examen, diplom m.m.

Kandidatexamen

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Nationalekonomprogrammet

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet
P G Vejdes väg
351 95 Växjö

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...

Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar.

Highlights